Dy raste të virusit vdekjeprurës të “lisë së majmunit” janë konfirmuar në Mbretërinë e Bashkuar.

Duke u dhënë dëshmi deputetëve mbi trajtimin e pandemisë së shkaktuar nga Covid-19, Matt Hancock rastësisht njoftoi se po merrej edhe me një ‘shpërthim’ të virusit të rrallë, shkruajnë mediat e huaja.

Sekretari i Shëndetësisë e përshkroi situatën si ‘absolutisht standarde’ dhe këmbënguli se ai merrej me ‘këto lloj shpërthimesh gjatë gjithë kohës’.

Por ai nuk dha detaje për sa pacientë ishin infektuar ose nëse virusi po përhapej në Britani së bashku me coronavirusin.

Veç kësaj, autoritetet e Shëndetit Publik në Uells më vonë konfirmuan se ishin vërejtur ‘dy raste të tilla të importuara’.

Të dy pacientët vinin nga e njëjta shtëpi në Uellsin Verior por nuk u dhanë detaje për moshën ose gjininë e tyre. Vetëm një është duke u trajtuar në spital.

Two cases of the deadly “monkey pox” virus have been confirmed in the UK.

Testifying to lawmakers about the treatment of the Covid-19 pandemic, Matt Hancock accidentally announced that he was also dealing with a rare ‘outbreak’ of the virus, foreign media write.

The Secretary of Health described the situation as ‘absolutely standard’ and insisted that he was dealing with ‘these kinds of outbreaks all the time’.

But he gave no details on how many patients were infected or whether the virus was spreading in Britain along with the coronavirus.

In addition, Public Health authorities in Wales later confirmed that ‘two such imported cases’ had been reported.

Both patients came from the same home in North Wales but were not given details of their age or gender. Only one is being treated in hospital.