Një lajm shumë i mirë vjen për tifozët e sportit në përgjithësi dhe futbollit në veçanti. Autoritetet në Britaninë e Madhe kanë njoftuar se nga 17 maji, do të lejohen 10.000 tifozë në shkallët e stadiumeve.

Në udhëzimin e ri, thuhet se për ngjarjet në natyrë do të lejohen një maksimum njerëzish deri në 4.000 persona, ose gjysma e kësaj shumë nëse kapaciteti i objektit ku po zhvillohet aktiviteti sportiv është më i vogël.

Por për stadiumet me kapacitete të mëdha, siç është ai i “Wembley-t”, do të pranohen një maksimum prej 10.000 tifozësh. Finalja e “FA” do të luhet përpara datës 17 maj dhe 10 mijë tifozë nuk do të kenë mundësinë të jenë të pranishëm. Federata angleze nuk mund të ndryshojë datën e finales, pasi stadiumi legjendar i “Wembley” do t’i dorëzohet UEFA-s për Kampionatin Evropian.

Pra lajmi i mirë në këtë mes është dhe që ndeshjet e Kampionatit Evropian të futbollit, që do të zhvillohen në “Wembley” mund të mirëpresin 10 mijë tifozë nga etni të ndryshme, megjithatë situata mund të ndryshojë në varësi të situatës së COVID.

Very good news comes for fans of sports in general and football in particular. Authorities in the UK have announced that from 17 May, 10,000 fans will be allowed on stadium stairs.

The new guideline states that a maximum of 4,000 people will be allowed for outdoor events, or half of this amount if the capacity of the facility where the sporting activity is taking place is smaller.

But for stadiums with large capacity, such as that of “Wembley”, a maximum of 10,000 fans will be accepted. The “FA” final will be played before May 17 and 10 thousand fans will not have the opportunity to be present. The English federation can not change the date of the final, as the legendary “Wembley” stadium will be handed over to UEFA for the European Championship.

So the good news in the meantime is that the matches of the European Football Championship, which will take place at “Wembley” can welcome 10 thousand fans from different ethnicities, however the situation may change depending on the situation of COVID.