Gianluigi Buffon është votuar si portieri më i mirë ndonjëherë, sipas shumë kolegëve të tij që shprehën mendimin e tyre në La Gazzetta dello Sport. Portieri i Juventusit, i cili është gati të fillojë vitin e tij të 27-të si profesionist, ka marrë votat e Neuer, Julio Cesar, Muslera dhe Nikopolidis.

Neuer tha:

Gigi është i pabesueshëm dhe gjithmonë më jep shembullin, jo vetëm në fushë me reflekset e tij fenomenale, por edhe me karakterin e tij jashtë.

Gianluigi Buffon has been voted the best goalkeeper ever, according to many of his colleagues who expressed their opinion in La Gazzetta dello Sport. The Juventus goalkeeper, who is ready to start his 27th year as a professional, has received the votes of Neuer, Julio Cesar, Muslera and Nikopolidis.

Neuer tha:

Gigi is incredible and always sets the example for me, not only on the field with his phenomenal reflexes, but also with his character outside.