Një ditë pas shpalljes në kërkim të 34-vjeçarit Nuredin Dumani si ekzekutori kryesor i Bujar Çelës, vëllait të Talo Çelës, hetuesit kanë ngritur një tjetër pistë lidhur me motivin e vrasjes së 62-vjeçarit.

Burimet shprehen se ka dyshime që vrasja e taksistit në Bradashesh ka lidhje me ekzekutimin e Klevis Kapllanit në datën 14 shtator të këtij viti.

Pas marrjes në pyetje të disa të shoqëruara kanë dalë detaje nga mosmarrëveshjet mes Dumanit dhe Talo Çelës.

Për identifikimin e Dumanit, prokuroria ka zbardhur kamerat e sigurisë, ndërsa në vendngjarje janë gjetur edhe shenja gishtërinjsh që kanë çuar hetuesit në gjurmët e 34-vjeçarit.

Nuredin Dumani është një emër i njohur për drejtësinë pasi është në kërkim për vrasjen e vëllezërve Viktor e Besmir Haxhia në Durrës.

Një tjetër pistë ku janë përqendruar hetimet është edhe përfshirja e Erjon Alibejt, i arrestuar si urdhërues i dy vrasjeve të tjera në Elbasan.

Ka dyshime se Dumani është kontraktuar nga 34-vjeçari, për të kryer ekzekutimin në shenjë hakmarrje.

Edhe Alibej është emër i njohur për autoritetet, pasi u arrestua në Itali së bashku me vëllain e tij Endrit Alibej për trafik të lëndëve narkotike.

Por në dhjetor të 2018-tës, Endrit Alibej mbeti i vrarë, së bashku me xhaxhain e tij, Arben Dylgjeri dhe shtetasin turk Erdal Dyranay, ngjarje për të cilën dyshohet se është i përfshirë Talo Çela.

A day after the announcement of the search for 34-year-old Nuredin Dumani as the main executor of Bujar Çela, Talo Çela’s brother, investigators have set up another clue regarding the motive for the murder of the 62-year-old.

Sources say that there are suspicions that the murder of the taxi driver in Bradashesh is related to the execution of Klevis Kapllani on September 14 this year.

After the interrogation of some escorts, details of the disputes between Duman and Talo Çela have emerged.

To identify Duman, the prosecution has uncovered security cameras, while fingerprints were found at the scene that led investigators to trace the 34-year-old.

Nuredin Dumani is a well-known name for justice as he is wanted for the murder of brothers Viktor and Besmir Haxhia in Durrës.

Another track where the investigations are focused is the involvement of Erjon Alibej, arrested as the mastermind of two other murders in Elbasan.

There are suspicions that Dumani was contracted by the 34-year-old to carry out the execution in revenge.

Alibej is also a well-known name to the authorities, after he was arrested in Italy together with his brother Endrit Alibej for drug trafficking.

But in December 2018, Endrit Alibej was killed, along with his uncle, Arben Dylgjeri and Turkish citizen Erdal Dyranay, an event for which Talo Çela is suspected to be involved.