Pak ditë më parë një minoritar grek, publikoi në rrjetet sociale momentin kur digjte flamurin shqiptar në mes të qytetit të Sarandës.

Momentin e djegies ai e ka shoqëruar me thirrje anti-shqiptare.

Ai ka thënë:

Këtë flamur e mora nga zyrat e OMONIA-s sepse nuk meriton që të qëndrojë atje dhe po e djeg. Këtu jemi në Sarandë, jemi në Vorio Epir dhe kam gjetur këtë leckë dhe shikoni sesi po digjet, ku janë patriotët dhe nacionalistët shqiptarë?
Lidhur me këtë ngajre, më në fund, pas shoqërimit të disa shqiptarëve që protestuan dje para konsullatës greke në Gjirokastër, Anti-Terrori ka marrë në hetim minoritarin grek Manol Viton.

Manol Vito është shpallur në kërkim dhe dyshohet se është larguar ilegalisht në drejtim të Greqisë.

Pas një verifikimi të bërë nga anti-terrori ka rezultuar se videoja është bërë një vit më parë, ndërsa është publikuar në rrjetet sociale pak ditë më parë.

A few days ago, a Greek minority published on social networks the moment when the Albanian flag was burning in the middle of the city of Saranda.

He accompanied the burning moment with anti-Albanian calls.

He said:

I got this flag from the OMONIA offices because it doesn’t deserve to stay there and I’m burning it. Here we are in Saranda, we are in North Epirus and I found this cloth and see how it is burning, where are the Albanian patriots and nationalists?
Regarding this incident, finally, after the escort of some Albanians who protested yesterday in front of the Greek consulate in Gjirokastra, the Anti-Terror has investigated the Greek minority Manol Viton.

Manol Vito has been declared wanted and is suspected of illegally leaving for Greece.

After a verification made by anti-terror, it turned out that the video was made a year ago, while it was published on social networks a few days ago.