Rama bën dy lëvizje të rëndësishme në qeveri. Përkatësisht në ministrinë e Jashtme dhe të Mbrojtjes.

Postimi në Twitter

Pas një periudhe intensive pune në kryesimin e OSBE si edhe punës së madhe me përkushtim e profesionalizëm të Gent Cakajt si ministër në detyrë, ky është momenti për t’ia kaluar bashkarisht stafetën Olta Xhaçkës që të kryejë detyrën e ministres për Europën dhe Punët e Jashtme.

Dua ta falenderoj me mirënjohje Gentin jo vetëm për dinjitetin në kryerjen e detyrës së derisotme, po edhe për gatishmërinë e plotë për të vijuar përpjekjen e përbashkët, duke u rikthyer në kabinetin e kryeministrit. Ndërkohë Niko Peleshi do të drejtojë ministrinë e mbrojtjes.

Rama makes two important moves in government. Respectively in the Ministry of Foreign Affairs and Defense.

Posting on Twitter

After an intensive period of work in the chairmanship of the OSCE as well as the great work with dedication and professionalism of Gent Cakaj as acting Minister, this is the moment to jointly pass the baton to Olta Xhacka to act as Minister for Europe and Foreign Affairs .

I want to thank Gent not only for the dignity in the performance of the task so far, but also for the full readiness to continue the joint effort, returning to the cabinet of the Prime Minister. Meanwhile, Niko Peleshi will head the Ministry of Defense.