Elyas Dayee, gazetar i Radios Evropa e Lirë, është vrarë të enjten në provincën afgane Helmad, si pasojë e një bombe që i është vënë në makinën e tij. Omer Zwak, zëdhënës i guvernatorit të provincës, ka thënë për Radion Evropa e Lirë se bomba e vënë në makinën e Dayee, ka vrarë gazetarin dhe ka plagosur tre persona tjerë, duke përfshirë vëllain e tij.

Ende askush nuk ka marrë përgjegjësi për sulmin. Dayee ka punuar për Shërbimin e Afganistanit në Radion Evropa e Lirë.

 

Elyas Dayee, a Radio Free Europe / Radio Liberty journalist, was killed Thursday in the Afghan province of Helmad as a result of a car bomb. Omer Zwak, a spokesman for the provincial governor, told Radio Free Europe that the bomb planted on Dayee’s car had killed the journalist and injured three others, including his brother.

No one has yet claimed responsibility for the attack. Dayee has worked for Afghanistan Radio’s Radio Free Europe / Radio Liberty.