Culture

An Albanian in Paris unravels the mystery of building the pyramids and changes the...

  Grande Pyramide K 2019 (The Great Pyramid K 2019), a project that has been secretly worked on for 6 years brings to light a...

Archaeologists have located an ancient city hidden in the Cambodian jungle. The discovery was...

Business Insider Archaeologists have been trying to uncover the ancient city of Mahendraparvata for 150 years. The city was one of the first capitals...

Shepherd discovers rock with prehistoric inscriptions, old: There we rested as we went up...

  Another rock with different symbols, paintings and special prehistoric codes has been discovered in the village of Dwarf of Mirdita. He was discovered by...

Banksy’s painting “Devolved Parliament” sold for 11.1 million euros

  Një pikturë e Banksy-t është shitur në ankand në Londër për 11,1 milionë euro, një shifër rekord për artistin britanik më të njohur për...

Rare painting, possibly worth millions, was just hanging in woman’s kitchen, experts say

USA TODAY Art expert Stephane Pinta points to a 13th century painting by Italian master Cimabue in Paris, Tuesday, Sept. 24, 2019. A rare 13th...

Ancient Illyrian tombs discovered in Greece (PHOTO)

Mbi 200 varre antike janë zbuluar gjatë gërmimeve të arkeologëve në Aklada, të Follorinës. Gërmimet në veri të Greqisë zgjatën për rreth tre muaj, dhe...

The discovery of the ancient Greek city of Tenea

One of Greece’s top archaeologists, Eleni Korka, recently made the biggest discovery of her 40-year career: the mythical city of Tenea, which was built...

World cinema star Sofia Loren celebrates her 85th birthday

  Është aktorja italiane më e vlerësuar dhe e njohur në botë. Një mit i kinemasë, ende në jetë: Sofia Loren mbush 85 vjec dhe...

The life of a spy with 17 girlfriends turns into a movie

  Jeta e jashtëzakonshme e një super-agjenti të fshehtë izraelit, që vepronte në Siri, është kthyer tani në një serial të suksesshëm në Netflix. Agjenti izraelit,...

Blake: The greatest visionary in 200 years

A champion of the imagination, William Blake is celebrated in a new retrospective at London’s Tate Britain. Kelly Grovier looks at how the painter...

Quentin Tarantino: ‘Once Upon a Time … in Hollywood’ traveled back to 1969 L.A.

By Scott Huver, CNN (CNN)For Quentin Tarantino, time travel is entirely possible. And it didn't take green screens or computer generated backdrops to make it...

Trending Now