Kapi mbi 500 km/h, kjo është makina më e shpejtë në botë!

Një rekord i ri është shënuar në botën e makinave sportive. SSC Tuatara është makina më e shpejtë në botë, pasi arriti në rrugë një shpejtësi prej 508,73 km/h, duke thyer kështu rekordin që mbahej nga Bugatti Chiron (490,484 km/h), rekord i regjistruar në pistë. Ajo është prodhuar nga SSC North America dhe ka një motor V8, 5.9 litra. SSC Tuatara bëri vajtje-ardhje një rrugë 10 km të gjatë dhe kapi shpejtësitë 484,53 km/h dhe 532,93 km/h, me një mesatare prej 508,73 km/h. Kjo e fundit theu çdo limit deri më tani dhe shënoi rekordin e ri botëror.

Pasi theu rekordin, piloti Oliver Webb tha:

Makina mund të jepte edhe më shumë nëse do të ishin kushtet e favorshme. Era na pengoi të ishim edhe më të shpejtë.

Burimi: Topgear.com| joq.al

A new record has been set in the world of sports cars. The SSC Tuatara is the fastest car in the world, reaching a top speed of 508.73 km / h, breaking the record held by the Bugatti Chiron (490,484 km / h), a track record. It is manufactured by SSC North America and has a 5.9 liter V8 engine. The SSC Tuatara traveled 10 km long and reached speeds of 484.53 km / h and 532.93 km / h, with an average of 508.73 km / h. The latter broke every limit so far and set a new world record.

After breaking the record, pilot Oliver Webb said:

The car could give even more if the conditions were favorable. The wind prevented us from being even faster.