E fshehur në thellësinë e Cornwall është një shpellë me ngjyra ylberi, e njohur për ujërat me veti shëruese.

Përgjatë shekullit 17 dhe 18, ajo tërhoqi një numër të madh vizitorësh.

Ajo është e vendosur në Holywell, dhe në të kaluarën ka pasur shumë njerëz që e vizitonin atë, por sot janë bërë më pak të vetëdijshëm për mrekullitë e saj të fshehura.

Shpella e Shën Cuthbert merr ngjyra të ndryshme si e kuqe, jeshile, blu dhe e verdhë nga depozitat minerale.

Uji i burimit dikur përshkruhej si “eliksiri i jetës” në shkrimet e shekullit të 19-të, për të cilin thuhet se përmban minerale-shëruese nga guri gëlqeror i shpellës.

Kjo shpellë me përbërje shkëmbore, është e një forme dublikate, e përbërë nga dy puse, që kanë komunikim midis tyre.

 

Hidden in the depths of Cornwall is a rainbow-colored cave, known for its healing waters.

Throughout the 17th and 18th centuries, it attracted a large number of visitors.

It is located in Holywell, and in the past there were many people who visited it, but today they have become less aware of its hidden wonders.

St. Cuthbert Cave gets different colors like red, green, blue and yellow from mineral deposits.

Spring water was once described as the “elixir of life” in 19th-century writings, which is said to contain healing minerals from cave limestone.

This rocky cave is of a duplicate form, consisting of two wells that have communication between them.