German Chancellor Angela Merkel gestures as she attends a news conference following the Hesse state election in Berlin, Germany, October 29, 2018. REUTERS/Hannibal Hanschke - RC1E24559780

 

Kancelarja Angela Merkel është shpallur gruaja më e fuqishme në botë. Revista amerikane, ‘Forbes’, ka bërë të ditur emrat e grave më të fuqishme në botë për vitin 2020, ku kryesor Merkel. Merkel pasohet ne liste nga presidentja e Bankës Qendrore Evropiane, Christine Lagarde.

Përveç tyre, në pesë pozitat e para renditen edhe nën-presidentja e zgjedhur amerikane, Kamala Harris, presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen dhe filantropja amerikane, Melinda Gates.

“Lideret e listës së 100 grave më të pushtetshme në botë e revistës Forbes, luajnë rol tejet të rëndësishëm në të përcaktuarit e asaj se si do të duket bota pas pandemisë. Fuqia e tyre kalon përtej fushave ekonomike dhe politike, për të transformuar industrinë dhe për të zgjidhur çështjet më urgjente shoqërore. Fuqia e tyre për të na çuar përpara, nuk ka qenë kurrë më e nevojshme”, -është thënë në deklaratën e revistës që ka renditur emrat. Nga pozita e pestë dhe në dhjetë, Forbes ka përmendur këta emra, Mary Barra, Nancy Pelosi Ana Patricia Bioton, Abigail Johnson dhe Gail Bourdreaux.

Chancellor Angela Merkel has been declared the most powerful woman in the world. The American magazine, ‘Forbes’, has announced the names of the most powerful women in the world for 2020, led by Merkel. Merkel is followed in the list by the president of the European Central Bank, Christine Lagarde.

In addition to these, in the first five positions are also the elected American vice-president, Kamala Harris, the president of the European Commission, Ursula von der Leyen and the American philanthropist, Melinda Gates.

The leaders of Forbes magazine’s list of the 100 most powerful women in the world play an extremely important role in determining what the world will look like after the pandemic. Their power extends beyond the economic and political realms, to transform industry and solve the most pressing social issues. “Their power to move us forward has never been more necessary,” the magazine said in a statement listing the names. From fifth to tenth place, Forbes has mentioned these names, Mary Barra, Nancy Pelosi Ana Patricia Bioton, Abigail Johnson and Gail Bourdreaux.