Policia dhe zjarrfikësit në Berlin gjetën veten mes grupeve të ashtuquajtura “mbledhës të majtë” që kishin uzurpuar një kompleks apartamentesh të vendosur në Rigaer Strasse 94, në lagjen Friedrichshain.

Të martën, Gjykata Administrative e Berlinit kishte hedhur poshtë një përpjekje të minutës së fundit për të bllokuar një inspektim të sigurisë së zjarrit në kompleksin e ndërtesës, diçka që banorët e kundërshtuan me forcë.

Autoritetet pretenduan se situata brenda ndërtesave përbënte një rrezik për sigurinë dhe rendin publik. Kompleksi përfshin tre shtëpi me 30 apartamente.

Policia tha se ata u goditën me gurë të hedhur nga çatia, si dhe me fishekzjarre nga rreth 200 njerëz, duke lënë rrugën të mbështjellë me tym për një pjesë të mëngjesit. Tri grupe barrikadash që digjeshin u shuan dhe u hodhën mënjanë. Gjashtëdhjetë oficerë policie u plagosën.

Police and firefighters in Berlin found themselves among the so-called “left-wing collectors” who had occupied an apartment complex located on Rigaer Strasse 94 in the Friedrichshain district.

On Tuesday, the Berlin Administrative Court had rejected a last-minute attempt to block a fire safety inspection at the building complex, something residents strongly opposed.

Authorities claimed that the situation inside the buildings posed a threat to security and public order. The complex includes three houses with 30 apartments.

Police said they were hit by stones thrown from the roof, as well as fireworks by about 200 people, leaving the road covered in smoke for part of the morning. Three sets of burning barricades were extinguished and thrown aside. Sixty police officers were injured.