Mihai Dinisoae ka pranuar akuzën e vrasjes nga pakujdesia pas ndjekjes fatale të dy hajdutëve në motor, me makinën e tij. Mihai Dinisoae, me kombësi rumune u dënua me 10 vjet burg për vrasjen nga pakujdesia të 28-vjeçarit Josh Molloy, i cili ra nga motori i grabitësve kur Dinisoae e perplasi atë me makinën e tij Opel Vectra.

Molloy dhe bashkëpunëtori i tij 29-vjecar, kishin vjedhur motoçikletën jashtë shtëpisë së Dinisoae në Fenham, më 5 maj, duke bërë që një ndjekje e shpejtësisë së lartë të niste përgjatë qytetit te Neëcastle, në veri të Britanisë.

Pamjet e kamerave të sigurisë tregonin Dinisoae që kalonte në drejtim të gabuar në rrethrrotullime dhe më pas kur godet ashpër motorin me dy vjedhëst në bord. Pasi i rrëzoi me goditjen e tij, i akuzuari raportohet se i kishte lënë të plagosur rëndë në rrugë. 29-vjeçari u dërgua në spital dhe i mbijetoi aksidentit, kurse Molloy vdiq në vend.

Dinisoae u arrestua disa orë pas aksidentit. Ai i tha policisë se kishte ndjekur vjedhësit por nuk kishte shkaktuar aksidentin. Hetuesja Joanne Brooks, tha se “pa dyshim” Dinisoae “kishte humbur kontrollin e emocioneve të tij” dhe se nuk duhet të kishte marrë ligjin në dorën e tij.

“Ai nuk tentoi të njoftonte autoritetet por vendosi të ndjekë vetë dy vjedhësit për të marrë pronën e tij. Veprimet e Dinisoae sollën vdekjen e Josh”, tha ajo.

Në postimin e policisë së Northumbria në Facebook, shumica e reagimeve ishin në favor të Dinisoae, duke thënë se ai meritonte një shpërblim. Të tjerë thonin se veprimet individuale ishin të pritura kur krimet nuk zgjidhen nga autoritetet.

Mihai Dinisoae has pleaded guilty to murder by negligence after fatally pursuing two motorcycle thieves, with his car. Mihai Dinisoae, of Romanian nationality, was sentenced to 10 years in prison for the negligent murder of 28-year-old Josh Molloy, who fell from the robbers’ engine when Dinisoae crashed his Opel Vectra.

Molloy and his 29-year-old accomplice had stolen the motorcycle outside Dinisoae’s home in Fenham on May 5, prompting a high-speed chase to set off across the town of Newcastle in northern Britain.

Security camera footage showed Dinisoae crossing in the wrong direction at roundabouts and then hitting the engine with two thieves on board. After knocking them down with his blow, the accused reportedly left them seriously injured on the street. The 29-year-old was taken to hospital and survived the crash, while Molloy died on the spot.

Dinisoae was arrested a few hours after the accident. He told police he had pursued the thieves but had not caused the accident. Investigator Joanne Brooks said Dinisoae “no doubt” had “lost control of his emotions” and should not have taken the law into his own hands.

“He did not try to notify the authorities but decided to pursue the two thieves himself to get his property. “Dinisoae’s actions led to Josh’s death,” she said.

In the Northumbria police post on Facebook, most of the reactions were in favor of Dinisoae, saying he deserved a reward. Others said individual actions were expected when crimes were not solved by the authorities.