KINË – 12 persona kanë humbur jetën dhe mijëra të tjerë janë detyruar të braktisin banesat e tyre në Kinë, pas përmbytjeve katastrofike.

Qytetarët janë në alarm, pasi një digë në Kinën Qendrore mund të shkatërrohet në çdo moment, pasi prurjet janë shtuar në mënyrë të frikshme.

Sipas ushtrisë, diga Yihetan në Luoyang ka pësuar një çarje prej 20 metrash, duke lënë në ankth 7 milionë banorët e këtij qyteti. Shpërthimi i saj do kishte pasoja katastrofike për zonën.

Sipas mediave të huaja, me dhjetëra qytete janë bllokuar për shkak të përmbytjes së rrugëve, ndërsa qindra persona raportohen të zhdukur.

Si pasojë e motit të keq, shumë fluturimet janë anuluar. Pak ditë më parë kujtojmë se edhe Gjermania dhe Belgjika u goditen nga përmbytje katastrofike, ku u regjistruan dhjetëra viktima.

CHINA – 12 people have lost their lives and thousands more have been forced to flee their homes in China following catastrophic floods.

Citizens are on alert, as a dam in Central China could collapse at any moment, as inflows have increased alarmingly.

According to the military, the Yihetan dam in Luoyang has suffered a 20-meter crack, leaving the 7 million inhabitants of this city in distress. Its explosion would have catastrophic consequences for the area.

According to foreign media, dozens of cities have been blocked due to flooding of roads, while hundreds of people are reported missing.

As a result of bad weather, many flights have been canceled. A few days ago we remember that Germany and Belgium were also hit by catastrophic floods, where dozens of victims were registere