Meteorologu, Hakil Osmani tregoi se “Kiara” pritet të mbërrijë në vendi tonë ditën e enjte dhe të premte por nuk do të ketë forcë aq të lartë siç është paraqitur në vendet e tjera.

Stuhia ‘Kiara’ që ka prekur Britaninë e Madhe dhe Europën pritet që të mbërrijë dhe në Shqipëri. Meteorologu, Hakil Osmani tregoi për Report Tv se “Kiara” pritet të mbërrijë në vendi tonë ditën e enjte dhe të premte por nuk do të ketë forcë aq të lartë siç është paraqitur në vendet e tjera. Sipas meteorologut të premten do të ketë reshje te konsiderueshme shiu dhe borë në zonat malore. Edhe vlerat termike do të kenë një rënie të lehtë, por në fundjavë do të kemi përmirësim të kushteve atmosferike.

‘Stuhia “Kiara” pritet që në ditët në vazhdim të zbres në pjesën qendrore të Europës duke bërë që në territorin shqiptar ajo të vijë gjatë të enjtes dhe të premtes duke bërë që në territorin shqiptar gjatë këtij episodi të kemi vranësira të shumta dhe gjatë ditës të premte të kemi dhe reshje të konsiderueshme shiu por edhe reshje dëbore në zonat malore. Për sa i përket reshjeve që do të bien në territorin shqiptar gjatë këtij episodi priten që të jenë reshje me intensitet mesatar, pra nuk do të jenë reshje të shumta shiu. Për sa i përket vlerave termike ato pritet të kenë një rënie te lehtë të tyre si në vlerat minimale dhe në ato maksimale por ky episod do të jetë shumë i shkurtër pasi pritet që gjatë fundjavës të kemi sërish rregullim të kushteve atmosferike duke bërë që kthjellimet të jenë mbizotëruese. Por duke qenë se të premten kemi dhe reshje dëbore në zonat malore, pritet që mëngjesi i ditës së shtunë të jetë relativisht i ftohtë po ashtu dhe mesdita e ditës së shtunë. Po ashtu në vijim pritet që temperaturat të pësojnë një rritje të tyre graduale’-u shpreh meteorologu.

Meteorologist Hakil Osmani indicated that “Ciara” is expected to arrive in our country on Thursday and Friday but will not have the strength as high as in other countries.

The ‘Ciara’ storm that has affected the UK and Europe is expected to arrive in Albania as well. Meteorologist Hakil Osmani told that “Ciara” is expected to arrive in our country on Thursday and Friday but will not have the force as high as in other countries. According to the meteorologist on Friday, there will be significant rainfall and snowfall in the mountainous areas. The thermal values ​​will also decrease slightly, but at the weekend we will have improved weather conditions.

‘Storm’ Kiara ‘is expected to descend into central Europe in the coming days making it to the Albanian territory on Thursday and Friday, making it very cloudy during the day and in the Albanian territory during the day. on Friday there will be significant rainfall but also snowfall in the mountainous areas. Regarding the rainfall that will fall in the Albanian territory during this episode are expected to be moderate intensity, so there will be no heavy rainfall. Regarding the thermal values ​​they are expected to have a slight decrease in both the minimum and maximum values ​​but this episode will be very short as it is expected that during the weekend we will again adjust the atmospheric conditions making the clearings be dominant. But as we have snowfall in the mountainous areas on Friday, it is expected that Saturday morning will be relatively cold as well as Saturday afternoon. It is also expected that temperatures will gradually increase, ‘the meteorologist said.