Finalizohet me sukses operacioni policor i koduar “World Coins”, për goditjen e veprimtarisë kriminale të falsifikimit të monedhave.

Operacioni pas disa muajsh hetime të kryera nga Seksioni për Krimin Ekonomik dhe Financiar, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan.

Ndalohen dhe arrestohen 7 shtetas.

Sekuestrohen shuma parash të dyshuara të falsifikuara dhe mjetet që shërbenin për prodhimin e kartëmonedhave false.

Në vijim të punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale të falsifikimit të monedhave, Seksioni për Krimin Ekonomik dhe Financiar, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, pas një hetimi disamujor, ka organizuar dhe finalizuar me sukses operacionin policor të koduar “World Coins”, në kuadër të të cilit u ndaluan shtetasit:

A. L., 29 vjeç, banues në Fier; J. H., 26 vjeç, banues në Tiranë; F. K., 31 vjeç, banues në Kavajë; K. B., 26 vjeç, banues në Elbasan; D. K., 48 vjeç, banues në Elbasan dhe M. M., 34 vjeç, banues në Elbasan.

Gjithashtu është arrestuar në flagrancë shtetasi N. Ll., banues në Elbasan.

Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, gjatë një periudhe kohore disamujore, kanë hedhur në treg dhe kanë përdorur kartëmonedha të prerjeve të ndryshme të dyshuara si të falsifikuara, në disa qytete si Elbasan, Tiranë, Fier etj.

Gjatë operacionit, këtyre shtetasve u janë gjetur dhe sekuestruar në cilësinë e provave materiale: 150.000 lekë shqiptare të dyshuara si të falsifikuara, 2760 euro të dyshuara si të falsifikuara, 8 aparate celular, një presë që shërbente për prodhimin e kartëmonedhave, një presë elektrike që shërbente për prodhimin dhe ngjitjen e kartëmonedhave të dyshuara të falsifikuara, pllaka stampuese metalike dhe plastike që shërbenin për stampimin e tyre, shirita ngjitës, letër e bardhë kalk, fletë karboni, rulo me letër varaku, etj.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, për veprën penale “Falsifikimi i monedhave” kryer në bashkëpunim.

The police operation codenamed “World Coins” is successfully finalized, to crack down on the criminal activity of counterfeiting coins.

The operation after several months of investigations carried out by the Section for Economic and Financial Crime, in cooperation with the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District.

7 citizens are detained and arrested.

Suspected amounts of suspected counterfeit money and tools used to produce counterfeit banknotes were seized.

Following the work to prevent, identify and crack down on criminal activity of counterfeiting coins, the Section for Economic and Financial Crime, in cooperation with the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, after several months of investigation, has successfully organized and finalized the coded police operation. ” World Coins “, in which the citizens were detained:

A. L., 29 years old, resident in Fier; J. H., 26 years old, resident in Tirana; F. K., 31 years old, resident in Kavaja; K. B., 26 years old, resident in Elbasan; D. K., 48 years old, resident in Elbasan and M. M., 34 years old, resident in Elbasan.

The citizen N. Ll., Resident in Elbasan, was also arrested in flagrante delicto.

These citizens, in cooperation with each other, over a period of several months, have thrown on the market and used banknotes of various denominations suspected of being counterfeit, in some cities such as Elbasan, Tirana, Fier, etc.

During the operation, these citizens were found and seized as material evidence: 150,000 Albanian lek suspected of being counterfeit, 2760 euros suspected of being counterfeit, 8 mobile phones, a press used to produce banknotes, an electric press that served for the production and gluing of suspected counterfeit banknotes, metal and plastic stamping plates used for their stamping, adhesive tapes, white kalk paper, carbon sheet, roll with foil, etc.

The materials were passed to the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District, for the criminal offense “Counterfeiting of coins” committed in collaboration.