Biznesmeni i ndërtimit Andon Dhima pretendon se i ka shpëtuar një atentati nga tre persona, të cilët nuk arritën në kohë për ta qëlluar në pallatin ku ai banon në Tiranë. Në 15 tetor 2020 rreth orës 22:09 Dhima, iu drejtua banesës së tij, dy persona me kapele dhe njëri prej tyre shfaqet me armë në dorë janë futur në ambientet e brendshme dhe më pas janë larguar të qetë.

Vetë Dhima ka shpërndarë një video dhe pretendon se shpëtoi pasi hyri në ashensor pak sekonda se të shfaqeshin dy personat të cilët mbanin kapele dhe pistoletë. Ata u larguan sapo Dhima u ngjit në katin e tij.

Për këtë ngjarje biznesmeni kërkon nisjen e hetimeve nga prokuroria dhe policia e Tiranës.

Construction businessman Andon Dhima claims that he escaped an assassination attempt by three people, who did not arrive in time to shoot him in the building where he lives in Tirana. On October 15, 2020 at around 22:09 Dhima, addressed to his apartment, two people with hats and one of them appears with a gun in his hand entered the premises and then left peacefully.

Dhima himself has shared a video and claims that he escaped after entering the elevator a few seconds before the two people who were wearing hats and pistols appeared. They left as soon as Dhima climbed to his floor.

For this event, the businessman requests the launch of investigations by the prosecution and the Tirana police.