Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Zagreb, ku një 13 vjeçar ka humbur jetën pas konsumimit të tepërt të pijeve energjike.

Mediat e huaja bëjnë me dije se i mituri fillimisht u rrëzua, teksa po vraponte rreth një ndërtese në lagjen e tij, në kryeqytetin kroat.

Pas kësaj, ai u dërgua në spital, por mjekët nuk arritën ta shpëtonin. Ultrazëri që i ishte bërë, tregoi për një miokardiopati të panjohur dhe dëmtim të muskujve të zemrës.

Dëshmitarët kanë thënë se 13 vjeçari, para se të rrëzohej, kishte pirë shumë pije enegjike, gjatë një ndeje me shokë. Ngjarja e hidhur ndodhi ditë më parë.

“Dozat e tepërta të këtyre substancave (pijeve energjike) mund të nxisin reagime të padëshiruara, respektivisht, mund të jenë toksike për organizmin e ri”, ka thënë Filip Rubiç, pediatër.

A serious incident occurred in Zagreb, where a 13-year-old lost his life after excessive consumption of energy drinks.

Foreign media suggest that the juvenile initially fell while running around a building in his neighborhood in the Croatian capital.

After that, he was taken to hospital, but doctors were unable to save him. The ultrasound that was done showed an unknown myocardiopathy and heart muscle damage.

Witnesses said the 13-year-old drank a lot of energy drinks during a party with friends before falling. The bitter event happened days ago.

“Excessive doses of these substances (energy drinks) can provoke unwanted reactions, respectively, can be toxic to the new organism,” said Filip Rubic, pediatrician.