Policia ka arrestuar një person për korrupsion, i cili ushtronte detyrën si Inspektor në Drejtorinë Hetimit Tatimor në Drejtorinë e Përgjithshme e Tatimeve.

Policia ka arrestuar një person për veprën penale ““Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”.

Sipas informacioneve, 37 vjeçari me iniciale E. T., ushtronte detyrën si Inspektor në Drejtorinë Hetimit Tatimor në Drejtorinë e Përgjithshme e Tatimeve.

Nga hetimet e kryera ka rezultuar se 37 vjeçari iu kërkonte dhe iu merrte shuma të konsiderueshme monetare subjekteve të ndryshme private, si këmbim për të mos i hetuar dhe mos i referuar në prokurori, kur këto subjekte konstatoheshin në shkelje.

Në cilësinë e provës materiale u sekuestrua shuma monetare prej 5000 eurosh, të cilën ky person ia kishte marrë administratorit të një subjekti privat.

Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë, për veprime të mëtejshme hetimore.

Police have arrested a person for corruption, who was acting as an Inspector in the Directorate of Tax Investigation in the General Directorate of Taxes.

Police have arrested a person for the criminal offense “Passive corruption of persons exercising public functions”.

According to the information, the 37-year-old with the initials E. T., exercised his duty as Inspector in the Directorate of Tax Investigation in the General Directorate of Taxes.

Investigations have shown that the 37-year-old demanded and received significant monetary amounts from various private entities, in exchange for not being investigated and referred to the prosecutor’s office, when these entities were found in violation.

As material evidence, the monetary amount of 5000 Euros was seized, which this person had taken from the administrator of a private entity.

The procedural materials were forwarded to the Special Prosecution Against Corruption and Organized Crime in Tirana, for further investigative actions.