Gjatë 24 orëve të fundit në Shqipëri u regjistruan 306 raste të reja nga 1412 testime të kryera në të gjithë vendin.

Situata e koronavirusit në vend vijon të jetë e rënduar. Gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë shënuar 306 raste të reja me nga 1412 testime të kryera. Rastet më të shumta janë shënuar në Tiranë me 179 të reja.

Fatkeqësisht kanë humbur jetën 4 persona të tjerë prej të cilëve një 21 vjeçar nga Elbasani. Prej ditësh ai ishte i intubuar në spitalin Shefqet Ndroqi. Ai ishte me sëmundje bashkëshoqëruese. Gjithashtu ka humbur jetën dhe profesori i njohur Elmaz Elezi, mjeku i njohur 85-vjeçar, ish-drejtues i klinikës infektive në QSUT.

Gjatë 24 orëve të fundit janë shëruar 71 qytetarë ndërkohë që numri i personave të shtruar vijon të jetë i lartë.

Në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 260 pacientë, 15 në terapi intensive nga të cilët 6 pacientë janë të intubuar.

Njoftimi i plotë i Ministrisë së Shëndetësisë

Ju informojmë lidhur me situatën epidemiologjike në 24 orët e fundit të COVID19 në Shqipëri: Janë kryer 1412 testime në 24 orët e fundit, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 306 qytetarë të prekur nga virusi SARS-COV2.

Janë shëruar 71 qytetarë, duke e çuar në 10466 numrin e të shëruarve në vend që prej fillimit të epidemisë.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki: 179 raste në Tiranë, 5 raste në Korçë dhe Vlorë, 16 raste në Fier, 13 raste në Elbasan, 10 raste në Berat, 6 raste në Mirditë, 5 raste në Durrës, 4 raste në Kavajë, Mallakastër, Pogradec, 2 raste në Mat, Roskovec, Bulqizë, Peqin, 1 rast në Shkodër, Krujë, Lushnje, Rrogozhinë, Gjirokastër, Shijak, Patos.

Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 260 pacientë, 15 në terapi intensive nga të cilët 6 pacientë janë të intubuar.

Në 24 orët e fundit, me gjithë përpjekjet e mjekëve, fatkeqësisht e kanë humbur betejën me COVID19, një 21 vjeçar nga Elbasani me disa sëmundje bashkëshoqëruese, i cili po trajtohej në terapi intensive i intubuar në spitalin COVID2. Nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen edhe prof. Elmaz Elezi, mjeku i njohur 85-vjeçar, ish-drejtues i klinikës infektive në QSUT.

Nuk ka mundur të mbijetoje në 24 orët e fundit edhe një 49 vjeçar nga Elbasani dhe një 70 vjeçar nga Kurbini me sëmundje shoqëruese.

COVID-19 – Statistika (23 Tetor 2020)

Raste të reja ditore 306

Të shëruar ne 24 orë 71

Humbje jete në 24 orë 4

Testime ditore 1412

Testime totale 114381

Raste pozitive 18556

Raste të shëruara 10466

Raste Aktive 7621

Humbje jete 469

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 3805

Durrës 730

Shkodër 493

Fier 503

Korçë 471

Lezhë 373

Elbasan 344

Vlorë 307

Berat 224

Kukës 178

Dibër 97

Gjirokastër 96

 

During the last 24 hours in Albania, 306 new cases were registered out of 1412 tests performed throughout the country.

The coronavirus situation in the country continues to be aggravated. During the last 24 hours in our country are recorded 306 new cases with 1412 tests performed. The most numerous cases were recorded in Tirana with 179 new cases.

Unfortunately, 4 other people lost their lives, including a 21-year-old from Elbasan. For days he was intubated in Shefqet Ndroqi hospital. He had a concomitant illness. The well-known professor Elmaz Elezi, the well-known 85-year-old doctor, former director of the infectious disease clinic at QSUT, also lost his life.

During the last 24 hours, 71 citizens have recovered while the number of hospitalized persons continues to be high.

In the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 260 patients are being treated, 15 in intensive therapy of which 6 patients are intubated.

Full notification of the Ministry of Health

We inform you about the epidemiological situation in the last 24 hours of COVID19 in Albania: 1412 tests were performed in the last 24 hours, of which 306 citizens affected by the SARS-COV2 virus tested positive.

71 citizens have been cured, bringing to 10466 the number of cured in the country since the beginning of the epidemic.

Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in the following municipalities: 179 cases in Tirana, 5 cases in Korça and Vlora, 16 cases in Fier, 13 cases in Elbasan, 10 cases in Berat, 6 cases in Mirdita, 5 cases in Durrës, 4 cases in Kavaja, Mallakastër, Pogradec, 2 cases in Mat, Roskovec, Bulqiza, Peqin, 1 case in Shkodër, Krujë, Lushnje, Rrogozhinë, Gjirokastër, Shijak, Patos.

Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 260 patients are being treated, 15 in intensive therapy of which 6 patients are intubated.

In the last 24 hours, despite the efforts of doctors, they unfortunately lost the battle with COVID19, a 21-year-old from Elbasan with some concomitant diseases, who was being treated in intensive therapy intubated in the COVID2 hospital. Prof. could not win the battle with the disease. Elmaz Elezi, the well-known 85-year-old doctor, former director of the infectious disease clinic at QSUT.

A 49-year-old man from Elbasan and a 70-year-old man from Kurbin could not survive in the last 24 hours with a concomitant disease.

COVID-19 – Statistics (23 October 2020)

New daily cases 306

Healed in 24 hours 71

Loss of life in 24 hours 4

Daily tests 1412

Total testing 114381

Positive cases 18556

Cured cases 10466

Active Cases 7621

Loss of life 469

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 3805

Durrës 730

Shkodër 493

Fier 503

Korça 471

Lezha 373

Elbasan 344

Vlora 307

Berat 224

Kukës 178

Dibër 97

Gjirokastra 96