Pavarësisht masave të marra për kufizimin e qarkullimit gjatë natës apo maskës së detyrueshme, Greqia është duke u përballur me një numër të madh të prekurish nga koronavirusi.

Autoritetet njoftuan për 1259 raste pozitive të reja gjatë ditës së sotme, 62 prej të cilave rezultojnë se kanë ardhur nga pikat kufitare, duke e çuar në 32 752 numrin total të të prekurve në Greqi që prej fillimit të pandemisë.

Greqia numëroi gjatë 24 orëve të fundit 12 të vdekur, ndërsa 102 pacientë janë të intubuar.

Që nga e enjtja, 29 tetor, Serres dhe Janina do të hyjnë në Lockdoën në nivelin e “kuq” të alarmit për shkak të rasteve të koronavirusit, siç u njoftua nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile Nikos Hardalias.

Despite measures taken to restrict overnight circulation or the mandatory mask, Greece is facing a large number of those affected by the coronavirus.

Authorities reported 1259 new positive cases today, 62 of which turn out to have come from border crossings, bringing to 32 752 the total number affected in Greece since the pandemic began.

Greece counted 12 dead in the last 24 hours, while 102 patients are intubated.

As of Thursday, October 29, Serres and Ioannina will enter Lockdown in the “red” level of alarm due to coronavirus cases, as announced by Deputy Minister of Civil Defense Nikos Hardalias.