Mjeku kinez Li Wenliang humbi jetën duke u përpjekur të luftonte Covid-19. Ai ishte i pari që dha alarmin për koronavirusin, pasi vizitoi disa pacientë me të njejtat simptoma.

Li Wenliang ishte i pari që e kuptoi se nuk ishte një grip i thjeshtë. Edhe mjeku e humbi jetën nga Covid-19.

Mjeku e dha alarmin për Covid-19 që në muajin dhjetor të vitit 2019, por në atë kohë autoritet e kërcënuan që mos të fliste shumë.

Mjeku 34-vjeçar u akuzua për ” përhapjen e informacionit të rremë në internet’’. Por tani autoritet në Kinë i kanë kërkuar falje dhe kanë thënë se ndëshkimi i tij ishte një gabim.

Komisionit Kombëtar të Mbikëqyrjes në Kinë ka thënë veprimi policor ndaj tij ishte i papërshtatshëm.

Burimi: tgcom24/JOQ Albania

Chinese physician Li Wenliang lost his life trying to fight Covid-19. He was the first to sound the alarm for coronavirus after visiting several patients with the same symptoms.

Li Wenliang was the first to realize that it was not a simple flu. Even the doctor lost his life from Covid-19.

The doctor sounded the alarm for Covid-19 as early as December 2019, but at that time authorities threatened not to talk too much.

The 34-year-old doctor was accused of “spreading false information online.” But authorities in China have now apologized and said his punishment was a mistake.

The National Oversight Commission in China said police action against him was inappropriate.