Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis sapo njoftoi masat e reja ndaj koronavirusit për shkak të rritjes së rasteve pozitive me koronavirus.

Kreu i qeverisë greke njoftoi ndalimin e lëvizjeve me makinë nga ora 00:30 deri në 05:00 të mëngjesit në zonat e cilësuara si “të kuqe” apo “të verdha” në raport me numrin e rasteve me koronavirus, raporton abcnews.al.

“Vala e dytë ka ardhur, është e rrezikshme dhe prek të gjitha moshat“, tha Mitsotakis.

Masa e re do të aplikohet duke filluar nga dita e shtunë.

“Së pari, në zonat ku ka një rritje të madhe të rasteve në nivelet 3 dhe 4, pra të konsideruara si “të verdha” apo “të kuqe” do të ketë një ndalim të lëvizjes me makinë nga ora 00:30 deri në 05:00. Sigurisht do të lejohen të lëvizin ata që shkojnë në punë apo kanë urgjenca“, tha Mitsotakis.

Gjithashtu, Mitsotakis njoftoi se maskat do të jenë të detyrueshme në ambiente të brendshme dhe në rrugë për çdo qytetar të Greqisë.

“Maska do të bëhet e detyrueshme kudo. Jo vetëm në ambiente të brendshme, por edhe në rrugë. Sepse virusi gëlon kudo, duke mos pritur hyrjen apo daljen nga një restorant. Virusi nuk të pret të të hajë tek dera, nëse do të më lejohej të flisja me zhargonin e të rinjve“, shtoi kreu i qeverisë greke.

Mitsotakis theksoi se deri sa nuk ka dalë vaksina, e vetmja zgjidhje është maska.

“E përsëris, deri sa të dalë vaksina, do të jetë maska vaksinë. Nëse një qytetar është i infektuar dhe një tjetër jo dhe mbajnë maskë të dy, atëherë shansi i infektimit ulet“, tha ai.

Greqia shënoi sot 882 raste të reja me koronavirus gjatë ditës së sotme, ndërsa humbën jetën 15 persona.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis just announced new measures against coronavirus due to the increase in positive cases with coronavirus.

The head of the Greek government announced the ban on driving from 00:30 to 05:00 in the areas designated as “red” or “yellow” in relation to the number of cases of coronavirus, reports abcnews.al.

“The second wave has come, it is dangerous and it affects all ages,” Mitsotakis said.

The new measure will be applied starting on Saturday.

First, in areas where there is a large increase in cases at levels 3 and 4, ie considered as “yellow” or “red” there will be a ban on driving from 00:30 to 05 00. “Those who go to work or have emergencies will certainly be allowed to move,” Mitsotakis said.

Mitsotakis also announced that masks will be mandatory indoors and on the streets for every citizen of Greece.

“Masks will become mandatory everywhere. Not only indoors, but also on the street. Because the virus swarms everywhere, not waiting to enter or leave a restaurant. “The virus does not expect to eat you at the door, if I were allowed to speak in the jargon of young people,” added the head of the Greek government.

Mitsotakis stressed that until the vaccine is released, the only solution is masks.

“I repeat, until the vaccine comes out, it will be the vaccine mask. “If one citizen is infected and another is not and both wear masks, then the chance of infection decreases,” he said.

Greece recorded 882 new cases of coronavirus today, while 15 people lost their lives.