Autoritetet greke kanë raportuar për 103 vdekje në 24 orët e fundit si pasojë e Covid-19, ndërkohë janë regjistruar 1498 raste pozitive, ndërsa në intubim janë 540 pacientë.

Sipas drejtoreshës së klinikës së mushkërive të spitalit “Sotiria”, Mina Gaga, duke folur sot për mediat vendase, është shprehur se Greqia Veriore është në një situatë shumë të vështirë.

Ajo vuri në dukje se ndërsa pacientët me covid shtohen, spitalet vazhdojnë të ngarkohen.

Një fenomen shqetësues në Greqi është humbje e personave në moshë të re dhe pa sëmundje.

Sot në parkingun e Spitalit Ushtarak në Selanik është ngritur një spital i lëvizshëm, i cili është i pajisur me shtretër dhe ventilatorë.

Nga nisja e pandemisë, Greqia regjistron 91.619 të infektuar dhe 1630 viktima.

Greek authorities have reported 103 deaths in the last 24 hours as a result of Covid-19, while 1498 positive cases have been registered, while 540 patients are in intubation.

According to the director of the lung clinic of the “Sotiria” hospital, Mina Gaga, speaking today to the local media, said that Northern Greece is in a very difficult situation.

She noted that as covid patients increase, hospitals continue to charge.

A disturbing phenomenon in Greece is the loss of people at a young age and without disease.

Today in the parking lot of the Military Hospital in Thessaloniki is set up a mobile hospital, which is equipped with beds and fans.

Since the pandemic began, Greece has registered 91,619 infected and 1,630 victims.