(Çfarë shkruante vetë ajo pas infektimit)

Gazetarja e mirënjohur nga Shkodra, Anila Dushi nuk arriti ta fitojë betejën me Covid 19, dhe është ndarë nga jeta në orët e para të mëngjesit të sotëm.

Dushi është një gazetare e njohur në Shkodër, por edhe në Shqipëri me një karrierë të pasur, ku ka punuar në mediat lokale dhe kombëtare. Gazetarja me pothuajse 30 vite karrierë në media, ka ndërruar jetë në moshën 54-vjeçare, ndërsa ka ndihmuar në nxjerrjen e dhjetra të rinjve reporter në media.

Kolegu i saj, gazetari Ardi Hoti dha njoftimin në Facebook duke shkruar: “Covidi na mori nje nga gazetaret qe pervec nje kolege e mike e mire u kthye ne nje “nene” te dyte me keshillat qe i jepte cdo kolegu gazetare. Pothuajse i gjithe brezi i ri gazetareve ne Shkoder u rrit ne kompjuterin Tend. Ne ate kompjuter gjenden fotot e gazetareve qe kur ishin “femije” e derisa u bene me femije. E veshtire per kedo ti thotë lamtumire Anila Dushit”.

Në një postim të sajin disa ditë pas infektimit Dushi shkruante: Kam besuar qe ne fillim se Covid 19 eshte nje lufte boterore. Kam degjuar mjaft nga ata qe e kane kaluar. Por qenka tmerr.

Gjendja e saj u rëndua me kalimin e ditëve, derisa u shua përgjithmonë sot, duke lënë pas dhimbje të madhe te familja e saj, kolegët e të gjithë qytetarët e Shkodrës. Ajo kishte botuar vitet e fundit dhe një libër të saj, dedikuar Pavlina Manit, si një ëndrrat më të mëdha të karrierës së saj.

 

(What she wrote herself after the infection)

Well-known journalist from Shkodra, Anila Dushi failed to win the battle with Covid 19, and passed away in the early hours of this morning.

Dushi is a well-known journalist in Shkodra, but also in Albania with a rich career, where she has worked in local and national media. The journalist, with almost 30 years of career in the media, passed away at the age of 54, while helping to bring out dozens of young media reporters.

Her colleague, journalist Ardi Hoti, gave the announcement on Facebook, writing: “Covidi took us one of the journalists who, in addition to being a colleague and good friend, turned into a second” mother “with the advice she gave to every journalist colleague. Almost the entire new generation of journalists in Shkodra grew up on your computer. On that computer are photos of journalists from when they were “children” until they became children. It is difficult for anyone to say goodbye to Anila Dushi “.

In a post of hers a few days after the infection Dushi wrote: I believed from the beginning that Covid 19 is a world war. I have heard enough from those who have gone through it. But it’s horrible.

Her condition worsened over the days, until she disappeared forever today, leaving behind great pain to her family, colleagues and all citizens of Shkodra. She had published in recent years and a book of hers, dedicated to Pavlina Manit, as one of the biggest dreams of her career.