Covid-19 i merr jetën drejtorit të shkollës 9-vjeçare “Lidhja e Prizrenit” në Paskuqan, Dedë Malaj.

Burime për abcnews.al që kanë konfirmuar lajmin njoftojnë se edhe nëndrejtoresha e kësaj shkolle ka rezultuar pozitive.

Fillimisht ajo ka kryer tamponin dhe ka rezultuar negative, por pas përkeqësimit të gjendjes shëndetësore i është nënshtruar ekzaminimit të skanerit, i cili ka konfirmuar se është prekur nga Covid-19.

Drejtori Malaj, mësohet se është dërguar para disa ditësh për një kurim më të specializuar në Turqi por nuk ka mundur të fitojë betejën me sëmundjen.

Ndërkohë tamponëve u janë nënshtruar edhe pjesëtarë të tjerë të stafit pedagogjik të shkollës ndërsa nuk dihet ende se si do të vijojë mësimi për nxënësit e kësaj shkolle.

Për ndarjen e tij nga jeta kanë reaguar në rrjetet sociale të afërmit, miqtë dhe kolegët.

Shkolla “Lidhja e Prizrenit” Paskuqan ka shkruar në faqen zyrtare në Facebook: “Sot humbem nje shok te mire , baba te perkushtuar, e familjar model,nje koleg i palodhur , nje drejtues i perkushtuar ndaj punes e shkolles , e pabesueshme per te gjithe ne dhe ata qe e njohin.Qofsh i xhenetit Dede Malaj !Ngushellime te sinqerta nga kolektivi,prinderit dhe nxenesit e shkolles “Lidhja e Prizrenit “Paskuqan 1. Zoti u dhente force familjareve dhe te afermve per te perballuar kete dhimbje! Te qofte dheu i lehte!”

“Nuk ishte rradha jote per te ik nga kjo bote o shoku im Dede Malaj…Ishte heret,shume heret per te na lene..Ngushellime familjes,femijeve!!! Te qofte dheu i lehte o zot!!!E i pac lene uraten femijeve!!!”

“Një lajm i tmerrshëm dhe fatkeq, qe sikurse shkreptima e natës kur vjen, prishi qetesinë e familjes, miqve, atyre qe e kanë njohur apo jo!!! Një humbje jashtëzakonisht e rëndë për familjen, miqtë, shoqërinë dhe per arsimin. Lutjet tona shkojnë për shpirtin e tij që të prehet në paqe dhe për familjen që Zoti t’i japi forcë në momentin më të vështirë të jetës së tyre!

Të prehesh në paqe miku im Dedë Malaj”, shkruajnë miqtë.

Covid-19 takes the life of the director of the 9-year school “Lidhja e Prizrenit” in Paskuqan, Dedë Malaj.

Sources for abcnews.al who have confirmed the news announce that the deputy principal of this school has also tested positive.

Initially she performed the tampon and it was negative, but after the deterioration of her health condition she underwent the examination of the scanner, which confirmed that she was affected by Covid-19.

Director Malaj, is learned that he was sent a few days ago for a more specialized treatment in Turkey but could not win the battle with the disease.

Meanwhile, other members of the pedagogical staff of the school have also undergone tampons, while it is not yet known how the lessons for the students of this school will continue.

Relatives, friends and colleagues have reacted to his separation from life on social networks.

“Lidhja e Prizrenit” School Paskuqan wrote on the official Facebook page: “Today I lose a good friend, a devoted father, a model family, a tireless colleague, a leader dedicated to school work, incredible for everyone us and those who know him. May you be of paradise Dede Malaj! Sincere condolences from the staff, parents and students of the school “Lidhja e Prizrenit” Paskuqan 1. May God give strength to family and relatives to face this pain! May the earth be light! ”

“It was not your turn to leave this world oh my friend Dede Malaj… It was early, very early to leave us..Consolations to the family, children !!! May the earth be light oh god !!! And leave the bridge to the children !!! ”

“Terrible and unfortunate news, that like the spark of the night when it comes, disturbed the peace of family, friends, those who have known him or not !!! An extremely heavy loss for family, friends, society and for education. Our prayers go to his soul to rest in peace and to his family that God will give him strength in the most difficult moment of their lives!

To rest in peace my friend Dedë Malaj “, write the friends.