Covid-19 i merr jetën aktorit Fierak Fatmir Xhelilaj në moshën 69-vjeçare.

Është ndarë nga jeta një nga simbolet e artit dhe kulturës fierake, aktori i madh i teatrit dhe estradës së Fierit Fatmir Xhelilaj.

Per ndarjen nga jeta te aktorit ka reaguar edhe zv/ministri i mbrojtjes Peytro Koci, ku përmes mesazhi ngushëllimi në rrjetet sociale shkruan se Xhelilaj ka humbur jetën nga Covid dhe një sëmundje tjetër shoqëruese.

“Me lote burri ne sy ju njoftoj se nje nga simbolet e artit dhe kultures fierake, miku im dhe i te gjitheve, vellai i Mires, shoqes time te klases, vellai i Met Xhelilit shokut tim te 8 vjecares, aktori i madh i teatrit dhe estrades se Fierit tone, Fatmir Xhelili, humbi jeten sot per shkak te ketij Covidi te mallkuar dhe nje patologjie tjeter te meparshme!”, shkruan Koci.

Aktori i mirënjohur ka qenë pjesë e trupës së estradës në teatrin “Bylis” të Fierit, për 46 vjet rresht, ai ka interpretuar përkrah emrave të mëdhenj si Fuat Boçi, Luftar Paja, Hajrie Rondo etj.

Fatmiri e ka nisur rrugën e artit si aktor amator.

Ai punonte si elektricist në uzinën e naftës në Ballsh, ndërsa pas pune angazhohej në teatër.

Puna si aktor amator ka zënë një vend të veçante për aktorin Fatmir Xhelili.

Interpretimi me mjeshtëri i roleve që merrte, e bënë Fatmirin një figurë të dashur për publikun.

Me gjithë dëshirën për të interpretuar në dramë, karrierën më të madhe ai e ka në komedi.

Ishte regjisori Pellumb Kulla ai që i dha rolin e parë në komedinë me titull “Këpucët angleze”.

Për kolegët, aktori Fatmir Xhelili është edhe një bashkëpunëtor shumë i mirë.

Fatmir Xhelili ka interpretuar gjatë karrierës së tij rreth 180 role në dramë dhe komedi, ku është vlerësuar edhe me 4 çmime të para si aktori më i mirë.

Disa nga komeditë që ai ka interpretuar rolet kryesore janë “Dy dyzina me trëndafila”, “Fejesa” e Chehovit, “Një budalla e gjysmë”, “I burgosuri i katit 15” etj.

Gjithashtu edhe në dramat “Pazari”, “Vite të paharruara”, “Fqinjët”, disa prej të cilave me regji të Serafin Fankos, Dhimitër Orgockës, Gëzim Kamës, etj.

Pak ditë më parë Covid-19 i mori jetën edhe aktorit të humorit Koço Devole.

Covid-19 takes the life of Fierak actor Fatmir Xhelilaj at the age of 69.

One of the symbols of art and culture of Fier, the great actor of the theater and variety of Fier, Fatmir Xhelilaj, has passed away.

The Deputy Minister of Defense Peytro Koci also reacted to the death of the actor, where through the message of condolence on social networks he writes that Xhelilaj lost his life from Covid and another accompanying disease.

“With tears in my eyes, I inform you that one of the symbols of art and culture of Fier, my friend and of all, the brother of Mira, my classmate, the brother of Met Xhelili, my 8-year-old friend, the great theater actor and “Our Fier variety show, Fatmir Xhelili, lost his life today because of this cursed Covid and another previous pathology!”, writes Koci.

The well-known actor has been part of the variety troupe at the “Bylis” theater in Fier, for 46 years in a row, he has performed alongside big names such as Fuat Boçi, Luftar Paja, Hajrie Rondo, etc.

Fatmir has started the path of art as an amateur actor.

He worked as an electrician at the oil factory in Ballsh, while after work he engaged in theater.

Working as an amateur actor has occupied a special place for the actor Fatmir Xhelili.

The masterful interpretation of the roles he took on, made Fatmir a beloved figure to the public.

Despite the desire to act in drama, he has the greatest career in comedy.

It was the director Pellumb Kulla who gave him the first role in the comedy entitled “English Shoes”.

For colleagues, actor Fatmir Xhelili is also a very good collaborator.

Fatmir Xhelili has performed during his career about 180 roles in drama and comedy, where he was awarded 4 first prizes as the best actor.

Some of the comedies he has played in the lead roles are “Two Dozens of Roses”, Chekhov’s “Engagement”, “A Half-Fool”, “The 15th Floor Prisoner”, etc.

Also in the dramas “Bazaar”, “Unforgettable years”, “Neighbors”, some of which directed by Serafin Fanko, Dhimitër Orgocka, Gëzim Kamës, etc.

A few days ago, Covid-19 took the life of comedian Koço Devole.

Covid-19 takes the life of Fierak actor Fatmir Xhelilaj at the age of 69.

One of the symbols of art and culture of Fier, the great actor of the theater and variety of Fier, Fatmir Xhelilaj, has passed away.

The Deputy Minister of Defense Peytro Koci also reacted to the death of the actor, where through the message of condolence on social networks he writes that Xhelilaj lost his life from Covid and another accompanying disease.

“With tears in my eyes, I inform you that one of the symbols of art and culture of Fier, my friend and of all, the brother of Mira, my classmate, the brother of Met Xhelili, my 8-year-old friend, the great theater actor and “Our Fier variety show, Fatmir Xhelili, lost his life today because of this cursed Covid and another previous pathology!”, writes Koci.

The well-known actor has been part of the variety troupe at the “Bylis” theater in Fier, for 46 years in a row, he has performed alongside big names such as Fuat Boçi, Luftar Paja, Hajrie Rondo, etc.

Fatmir has started the path of art as an amateur actor.

He worked as an electrician at the oil factory in Ballsh, while after work he engaged in theater.

Working as an amateur actor has occupied a special place for the actor Fatmir Xhelili.

The masterful interpretation of the roles he took on, made Fatmir a beloved figure to the public.

Despite the desire to act in drama, he has the greatest career in comedy.

It was the director Pellumb Kulla who gave him the first role in the comedy entitled “English Shoes”.

For colleagues, actor Fatmir Xhelili is also a very good collaborator.

Fatmir Xhelili has performed during his career about 180 roles in drama and comedy, where he was awarded 4 first prizes as the best actor.

Some of the comedies he has played in the lead roles are “Two Dozens of Roses”, Chekhov’s “Engagement”, “A Half-Fool”, “The 15th Floor Prisoner”, etc.

Also in the dramas “Bazaar”, “Unforgettable years”, “Neighbors”, some of which directed by Serafin Fanko, Dhimitër Orgocka, Gëzim Kamës, etc.

A few days ago, Covid-19 took the life of comedian Koço Devole.