Në 24 orët e fundit kanë humbur jetën 3 persona në Shqipëri për shkak të koronavirusit, ndërsa janë 79 raste pozitive nga rreth 500 testime që janë bërë ndërsa janë shëruar 69 persona.

Ata që kanë humbur betejën me virusin janë një 56 vjeçar dhe një 76 vjeçar nga Tirana me disa bashkëshoqëruese dhe një 90 vjeçar nga Elbasani.

Aktualisht në spitalin Infektiv dhe spitalin “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 115 pacientë, 16 janë në terapi intensive, 5 prej të cilëve pacientë të intubuar. Në 24 orët e fundit, janë kryer 500 testime për të dyshuar të prekur me COVID19, nga të cilat janë konfirmuar 79 raste pozitive. Shpërndarja gjeografike e rasteve është si vijon: 56 raste në Tiranë, nga 6 raste në Shkodër, Krujë, nga 3 raste Fier, Lushnje, nga 1 rast në Elbasan, Kavajë, Vlorë, Kamëz, Divjakë.

Njoftimi i plotë: Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju informon rreth situatës së COVID19 në Shqipëri në 24 orët e fundit. Kanë vijuar testimet për personat e dyshuar të prekur me Covid19 dhe vazhdon puna intensive e epidemiologëve në terren për gjurmimin aktiv të rasteve. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju rikujton të përdorni maskën kudo në ambientet e mbyllura dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Fatkeqësisht, nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen në dy spitalet Covid, një 56 vjeçar dhe një 76 vjeçar nga Tirana me disa bashkëshoqëruese dhe një 90 vjeçar nga Elbasani. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllimet familjarëve.

Aktualisht në spitalin Infektiv dhe spitalin “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 115 pacientë, 16 janë në terapi intensive, 5 prej të cilëve pacientë të intubuar. Në 24 orët e fundit, janë kryer 500 testime për të dyshuar të prekur me COVID19, nga të cilat janë konfirmuar 79 raste pozitive. Shpërndarja gjeografike e rasteve është si vijon: 56 raste në Tiranë, nga 6 raste në Shkodër, Krujë, nga 3 raste Fier, Lushnje, nga 1 rast në Elbasan, Kavajë, Vlorë, Kamëz, Divjakë.

Gjatë 24 orëve të fundit janë shëruar 69 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2952, që nga fillimi i epidemisë. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i rekomandon çdo qytetari të tregojë kujdes për respektimin e rregullave: Ruani distancën nga të tjerët të paktën 1.5 metër; Mbani maskë në ambiente të mbyllura dhe kudo ku nuk mund të ruani distancën. Ruani higjienën personale dhe kolektive.

Nëse keni shenja të sëmundjes izolohuni dhe telefononi në numrin e Urgjencës Kombëtare 127 dhe në linjën e gjelbër 0800 40 40 për këshillim psikologjik apo çdo informacion për Covid19.
COVID-19 – Statistika (31 Korrik 2020). Testime totale 41199. Raste pozitive 5276. Raste të shëruara 2952. Raste Aktive 2167. Humbje jete 157 (Qarku Tiranë 83, Shkodër 24, Durrës 20, Fier 7, Elbasan 6, Kukës 4, Vlorë 4, Korçë 4, Dibër 2, Lezhë 2, Berat 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve: Tiranë 1191, Durrës 256
Shkodër 209, Vlorë 94, Fier 83, Lezhë 82, Kukës 65, Korçë 60, Elbasan 47, Gjirokastër 29, Berat 27, Dibër 24

In the last 24 hours, 3 people have lost their lives in Albania due to the coronavirus, while there are 79 positive cases out of about 500 tests that have been done while 69 people have been cured.

Those who lost the battle with the virus are a 56-year-old and a 76-year-old from Tirana with some companions and a 90-year-old from Elbasan.

Currently, 115 patients are being treated at the Infectious Diseases Hospital and the “Shefqet Ndroqi” Hospital, 16 are in intensive care, 5 of which are intubated patients. In the last 24 hours, 500 tests have been performed on suspects affected by COVID19, of which 79 positive cases have been confirmed. The geographical distribution of cases is as follows: 56 cases in Tirana, 6 cases in Shkodra, Kruja, 3 cases in Fier, Lushnje, 1 case in Elbasan, Kavaja, Vlora, Kamza, Divjaka.

Full announcement: The Ministry of Health and Social Protection informs you about the situation of COVID19 in Albania in the last 24 hours. Testing for suspects affected by Covid19 has continued and intensive field work by epidemiologists for active case tracking continues. The Ministry of Health and Social Protection reminds you to use the mask anywhere indoors and in any public place where you can not keep your distance.

Unfortunately, they could not win the battle with the disease in the two Covid hospitals, a 56-year-old and a 76-year-old from Tirana with some companions and a 90-year-old from Elbasan. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families.

Currently, 115 patients are being treated at the Infectious Diseases Hospital and the “Shefqet Ndroqi” Hospital, 16 are in intensive care, 5 of which are intubated patients. In the last 24 hours, 500 tests have been performed on suspects affected by COVID19, of which 79 positive cases have been confirmed. The geographical distribution of cases is as follows: 56 cases in Tirana, 6 cases in Shkodra, Kruja, 3 cases in Fier, Lushnje, 1 case in Elbasan, Kavaja, Vlora, Kamza, Divjaka.

In the last 24 hours, 69 citizens have been cured, bringing the number of cured to 2952, since the beginning of the epidemic. The Ministry of Health and Social Protection recommends every citizen to show care for the observance of the rules: Keep the distance from others at least 1.5 meters; Keep the mask indoors and wherever you can not keep your distance. Maintain personal and collective hygiene.

If you have signs of illness, isolate yourself and call the National Emergency number 127 and the green line 0800 40 40 for psychological counseling or any information about Covid19.
COVID-19 – Statistics (31 July 2020). Total tests 41199. Positive cases 5276. Cured cases 2952. Active cases 2167. Loss of life 157 (Tirana District 83, Shkodra 24, Durres 20, Fier 7, Elbasan 6, Kukes 4, Vlora 4, Korca 4, Dibra 2, Lezha 2, Berat 1)

Geographical distribution of active cases by regions: Tirana 1191, Durrës 256
Shkodër 209, Vlorë 94, Fier 83, Lezhë 82, Kukës 65, Korçë 60, Elbasan 47, Gjirokastër 29, Berat 27, Dibër 24