Dhjetë pacientë me koronavirus humbën jetën ndërsa shumë të tjerë janë në gjendje kritike pasi një spital Covid në Rumani u përfshi nga flakët. Raportohet se zjarri ka rënë në njësinë e kujdesit intensiv të shtunën.

Flakët nisën pasdite në Piatra Neamt dhe një orë më vonë u vunë nën kontroll nga ekipet e emergjencës.

“Dhjetë persona kanë humbur jetën dhe shtatë të tjerë ndodhen në gjendje kritike” përfshirë edhe një mjek, njoftoi zëdhënësja e spitalit, Irina Popa.

Tetë nga viktimat e humbën jetën nga flakët ndërsa dy të tjerë u shpallën të vdekur pasi u evakuuan. Mjeku në detyrë, që u përpoq të ndihmonte viktimat, pësoi djegie të shkallës së dytë dhe të tretë në 80 përqind të trupit të tij, tha shërbimi i shpëtimit.

Shkaku i zjarrit mbetet i paqartë ndërsa prokurori i përgjithshëm hapi një hetim mbi ngjarjen e rëndë. Ministria e shëndetësisë sugjeroi që zjarri mund të ishte shkaktuar nga një qark i shkurtër elektrik.

Ten coronavirus patients lost their lives while many others are in critical condition after a Covid hospital in Romania was engulfed in flames. The fire reportedly fell on the intensive care unit on Saturday.

The blaze started in the afternoon at Piatra Neamt and an hour later was brought under control by emergency crews.

“Ten people have lost their lives and seven others are in critical condition,” including a doctor, hospital spokeswoman Irina Popa said.

Eight of the victims lost their lives in the blaze while two others were pronounced dead after being evacuated. The doctor on duty, who tried to help the victims, suffered second- and third-degree burns on 80 percent of his body, the rescue service said.

The cause of the fire remains unclear as the attorney general opened an investigation into the gruesome event. The health ministry suggested the fire may have been caused by a short electric circuit.