Gjatë 24-orëve të fundit në vendin tonë kanë ndërruar jetë si pasojë e koronavirusit 8 qytetarë, si dhe janë regjistruar 879 raste të reja nga 3605 testime të kryera.

Sipas informacioneve zyrtare të Ministrisë së Shëndetësisë raportohet se aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 284 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Lajme të mira për sa i përket numrit të të shëruarve, ku vetëm në 24-orët e fundit janë rikuperuar plotësisht 589 qytetarë.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të mos e ulin vigjilencën dhe të vijojnë të zbatojnë rregullat antiCOVID duke vendosur maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; duke shmangur grumbullimet dhe duke ruajtur distancimin fizik; duke u kujdesur për higjenën vetjake, në mënyrë që të parandalohet përhapja e COVID-19.

Ju njohim me situatën e COVID19 në 24 orët e fundit si vijon: Janë kryer 3605 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 879 qytetarë.

Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 142 raste në Tiranë, 66 raste në Elbasan, 56 raste në Durrës, 45 raste në Lushnje, 43 raste në Kavajë, 37 raste në Krujë, 36 raste në Berat, 34 raste në Kurbin, 29 raste në Shkodër, 27 raste në Sarandë, 26 raste në Vlorë, Fier, 22 raste në Kuçovë, 18 raste në Kukës, Librazhd, Kamëz, Mat, 17 raste në Dibër, 16 raste në Lezhë, 15 raste në Ura Vajgurore, 11 raste në Mallakastër, Prrenjas, Gramsh, Skrapar, 10 raste në Gjirokastër, Belsh, Tepelenë, 8 raste në Shijak, 7 raste në Patos, 6 raste në Mirditë, Delvinë, Vau i Dejës, 5 raste në Pogradec, Divjakë, Roskovec, Himar, Vorë, Poliçan, 4 raste në Korçë, Tropojë, Peqin, 3 raste në Rrogozhinë, Kolonjë, 2 raste në Pukë, Malësi e Madhe, Bulqizë, Maliq, Cërrik, Has, 1 rast në Devoll, Këlcyrë, Konispol.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 589 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 44,880 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 284 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 8 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19 në spitalet COVID. 3 qytetarë nga Tirana, 1 qytetare nga Durrësi, 1 qytetar nga Librazhdi, 1 qytetar nga Burrel, 1 qytetar nga Kukësi, 1 qytetar nga Lezha, të moshave 59-81 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të.
Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

Gjatë 24-orëve të fundit në vendin tonë kanë ndërruar jetë si pasojë e koronavirusit 8 qytetarë, si dhe janë regjistruar 879 raste të reja nga 3605 testime të kryera.

Sipas informacioneve zyrtare të Ministrisë së Shëndetësisë raportohet se aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 284 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Lajme të mira për sa i përket numrit të të shëruarve, ku vetëm në 24-orët e fundit janë rikuperuar plotësisht 589 qytetarë.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të mos e ulin vigjilencën dhe të vijojnë të zbatojnë rregullat antiCOVID duke vendosur maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; duke shmangur grumbullimet dhe duke ruajtur distancimin fizik; duke u kujdesur për higjenën vetjake, në mënyrë që të parandalohet përhapja e COVID-19.

Ju njohim me situatën e COVID19 në 24 orët e fundit si vijon: Janë kryer 3605 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 879 qytetarë.

Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 142 raste në Tiranë, 66 raste në Elbasan, 56 raste në Durrës, 45 raste në Lushnje, 43 raste në Kavajë, 37 raste në Krujë, 36 raste në Berat, 34 raste në Kurbin, 29 raste në Shkodër, 27 raste në Sarandë, 26 raste në Vlorë, Fier, 22 raste në Kuçovë, 18 raste në Kukës, Librazhd, Kamëz, Mat, 17 raste në Dibër, 16 raste në Lezhë, 15 raste në Ura Vajgurore, 11 raste në Mallakastër, Prrenjas, Gramsh, Skrapar, 10 raste në Gjirokastër, Belsh, Tepelenë, 8 raste në Shijak, 7 raste në Patos, 6 raste në Mirditë, Delvinë, Vau i Dejës, 5 raste në Pogradec, Divjakë, Roskovec, Himar, Vorë, Poliçan, 4 raste në Korçë, Tropojë, Peqin, 3 raste në Rrogozhinë, Kolonjë, 2 raste në Pukë, Malësi e Madhe, Bulqizë, Maliq, Cërrik, Has, 1 rast në Devoll, Këlcyrë, Konispol.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 589 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 44,880 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 284 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 8 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19 në spitalet COVID. 3 qytetarë nga Tirana, 1 qytetare nga Durrësi, 1 qytetar nga Librazhdi, 1 qytetar nga Burrel, 1 qytetar nga Kukësi, 1 qytetar nga Lezha, të moshave 59-81 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të.
Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

 

During the last 24 hours in our country, 8 citizens have died as a result of the coronavirus, and 879 new cases have been registered out of 3605 tests performed.

According to the official information of the Ministry of Health, it is reported that currently in 4 COVID hospitals, 284 patients are being treated, 21 in intensive therapy, of which 5 patients are intubated.

Good news in terms of the number of recovered, where in the last 24 hours alone 589 citizens have fully recovered.

The Ministry of Health and Social Protection appeals to citizens not to lower their vigilance and continue to apply antiCOVID rules by putting on protective masks in any environment outside the home; avoiding clusters and maintaining physical distancing; taking care of personal hygiene in order to prevent the spread of COVID-19.

We acquaint you with the situation of COVID19 in the last 24 hours as follows: 3605 tests have been performed and 879 citizens have tested positive.

Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities: 142 cases in Tirana, 66 cases in Elbasan, 56 cases in Durrës, 45 cases in Lushnje, 43 cases in Kavaja, 37 cases in Kruja, 36 cases in Berat, 34 cases in Kurbin, 29 cases in Shkodra, 27 cases in Saranda, 26 cases in Vlora, Fier, 22 cases in Kuçova, 18 cases in Kukës, Librazhd, Kamëz, Mat, 17 cases in Dibër, 16 cases in Lezha, 15 cases in Ura Vajgurore, 11 cases in Mallakastër, Prrenjas, Gramsh, Skrapar, 10 cases in Gjirokastër, Belsh, Tepelena, 8 cases in Shijak, 7 cases in Patos, 6 cases in Mirditë, Delvinë, Vau i Dejës, 5 cases in Pogradec, Divjakë, Roskovec, Himar , Vora, Poliçan, 4 cases in Korçë, Tropojë, Peqin, 3 cases in Rrogozhinë, Kolonjë, 2 cases in Puka, Malësi e Madhe, Bulqiza, Maliq, Cërrik, Has, 1 case in Devoll, Këlcyrë, Konispol.

In the last 24 hours 589 citizens have been cured, bringing the number of cured to 44,880 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 284 patients are being treated, 21 in intensive therapy of which 5 patients are intubated.

Despite the efforts of the medical staff, 8 citizens lost the battle with COVID19 in the COVID hospitals. 3 citizens from Tirana, 1 citizen from Durrës, 1 citizen from Librazhd, 1 citizen from Burrel, 1 citizen from Kukës, 1 citizen from Lezha, aged 59-81. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP.
You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.