Gjatë 24-orëve të fundit Ministria e Shëndetësisë ka bërë bilancin për dy ditë e para të viti të Ri mbi situatën e e COVID-19 në vend.

Nga 1 deri 2 janari janë rregjistruar 9 viktima dhe 675 raste të reja në 48 orët e fundit nga COVID-19 në Shqipëri.

NJOFTIMI NGA MINISTRIA E SHËNDETËSISË

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju informon për situatën epidemiologjike në vend si dhe të dhënat për rastet e reja dhe situaten në spitalet COVID në ditët e para të vitit 2021.

Në datën 1 Janar, janë kryer 1858 testime në të gjithë vendin dhe kanë rezultuar pozitivë 407 qytetarë, në këto bashki:
154 raste në Tiranë, 33 rastë në Shkodër, 23 raste në Durrës, 20 raste Lushnje, 14 raste në Vlorë, 13 raste në Kurbin, 12 raste në Elbasan, Mat, 8 raste në Korçë, Sarandë, Dibër, 7 raste në Berat, Rrogozhine, Kavajë, Patos, 6 raste në Kamëz, 5 raste në Malësi e Madhe, Krujë, 4 raste në Skrapar, Bulqize, Pogradec, Gjirokastër, Mirditë, Fier, 3 raste në Kukës, Vau Dejës, Kolonjë, Gramsh, Shijak, 2 raste në Cërrik, Vorë, Kuçovë, Delvinë, 1 Lezhë, Has, Pukë, Mallakastër, Librazhd, Tepelenë, Ura Vajgurore, Roskovec, Peqin, Klos, Poliçan.

Janë shëruar 304 qytetarë, ndërsa në 4 spitalet COVID u trajtuan 293 pacientë, 21 në terapi intensive, nga të cilët 5 pacientë të intubuar.
Fatkeqësisht me gjithë përpjekjet e mjekëve, 5 qytetarë nuk e kanë fituar betejën me COVID19; 2 qytetarë nga Fieri, 1 qytetar nga Tirana, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetar nga Mati, të moshave 65-83 vjeç.

Ndërsa nga të dhënat e 24 orëve të fundit rezulton si vijon:
Janë kryer 1025 testime, nga të cilat janë konfirmuar 268 raste pozitive, identifikuar në këto bashki:
49 raste në Tiranë, 30 raste në Fier, 29 raste në Shkodër, 21 raste në Vlorë, 15 raste në Sarande dhe Dibër, 11 raste në Lushnje dhe Kurbin, 8 raste në Gjirokastër, 6 raste në Kamëz, Krujë dhe Berat, 5 raste në Gramsh, Tepelenë, Mirditë, 4 raste në Tropojë, Ura Vajgurore, 3 raste në Vorë, Klos, Vau Dejës, Kavajë, Lezhë, Durrës, 2 raste në Kukës, Mallakastër, Permet, Divjak, Skrapar, Cërrik, 1 rast në Patos, Kuçovë, Bulqizë, Delvinë, Mat, Pukë, Has, Elbasan.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 415 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 34,353 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 286 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 3 pacientë janë të intubuar.
Fatkeqësisht me gjithë përpjekjet e mjekëve, 4 qytetarë nuk e kanë fituar betejën me COVID19; 1 qytetar nga Tirana, 1 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Fier dhe 1 qytetar nga Mati, të moshave 63-80 vjeç.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes nëpërmjet linjës së gjelbër 0800 40 40. Gjithashtu në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare, ku mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (02 Janar 2021)

Testime totale 265,793
Raste pozitive 58,991
Raste të shëruara 34,353
Raste Aktive 23,448
Humbje jete 1190

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 13602
Fier 1670
Shkodër 1305
Durrës 1162
Vlorë 969
Korçë 961
Lezhë 892
Elbasan 884
Berat 766
Gjirokastër 484
Kukës 409
Dibër 346

During the last 24 hours, the Ministry of Health has made the balance for the first two days of the New Year on the situation of COVID-19 in the country.

From January 1 to 2, 9 victims and 675 new cases were registered in the last 48 hours by COVID-19 in Albania.

NOTICE FROM THE MINISTRY OF HEALTH

The Ministry of Health and Social Protection informs you about the epidemiological situation in the country as well as data on new cases and the situation in COVID hospitals in the first days of 2021.

On January 1, 1858 tests were performed throughout the country and 407 citizens tested positive in the following municipalities:
154 cases in Tirana, 33 cases in Shkodra, 23 cases in Durrës, 20 cases in Lushnje, 14 cases in Vlora, 13 cases in Kurbin, 12 cases in Elbasan, Mat, 8 cases in Korça, Saranda, Dibër, 7 cases in Berat, Rrogozhine, Kavaja, Patos, 6 cases in Kamza, 5 cases in Malësi e Madhe, Kruja, 4 cases in Skrapar, Bulqize, Pogradec, Gjirokastra, Mirdita, Fier, 3 cases in Kukes, Vau Dejes, Kolonja, Gramsh, Shijak, 2 cases in Cërrik, Vora, Kuçovë, Delvinë, 1 Lezhë, Has, Puka, Mallakastër, Librazhd, Tepelena, Ura Vajgurore, Roskovec, Peqin, Klos, Poliçan.

304 citizens were cured, while in 4 COVID hospitals 293 patients were treated, 21 in intensive therapy, of which 5 patients were intubated.
Unfortunately, despite the efforts of doctors, 5 citizens did not win the battle with COVID19; 2 citizens from Fier, 1 citizen from Tirana, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Mati, aged 65-83.

While from the data of the last 24 hours it results as follows:
1025 tests were performed, of which 268 positive cases were confirmed, identified in these municipalities:
49 cases in Tirana, 30 cases in Fier, 29 cases in Shkodra, 21 cases in Vlora, 15 cases in Saranda and Dibra, 11 cases in Lushnje and Kurbin, 8 cases in Gjirokastra, 6 cases in Kamza, Kruja and Berat, 5 cases in Gramsh, Tepelena, Mirdita, 4 cases in Tropoja, Vajgurore Bridge, 3 cases in Vora, Klos, Vau Dejes, Kavaja, Lezha, Durres, 2 cases in Kukes, Mallakastra, Permet, Divjak, Skrapar, Cerrik, 1 case in Patos , Kuçovë, Bulqizë, Delvinë, Mat, Pukë, Has, Elbasan.

In the last 24 hours 415 citizens have been cured, bringing the number of cured to 34,353 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 286 patients are being treated, 21 in intensive therapy of which 3 patients are intubated.
Unfortunately, despite the efforts of doctors, 4 citizens did not win the battle with COVID19; 1 citizen from Tirana, 1 citizen from Durrës, 1 citizen from Fier and 1 citizen from Mati, aged 63-80.
The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any sign of the disease and to contact for any suspicion with the family doctor through the green line 0800 40 40. Also at the unique number 127 of the National Emergency, where you can call when you suspect that you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialized inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (02 January 2021)

Total tests 265,793
Positive cases 58,991
Healed cases 34,353
Active Cases 23,448
Loss of life 1190

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 13602
Fier 1670
Shkodër 1305
Durrës 1162
Vlora 969
Korça 961
Lezha 892
Elbasan 884
Berat 766
Gjirokastra 484
Kukës 409
Dibër 346