Një ngjarje e rëndë ka ndodhur pasditen e djeshme në Itali ku një 51-vjeçar shqiptar, Gezim Alla, vrau gruan e tij 39-vjeçare, Dorina Alla, me çekiç.

Ngjarja ka ndodhur në Pove del Grappa (Vicenza) rreth orës 5 pasdite në via Bastianelli. Pas krimit, burri telefonoi vetë policinë të cilët erdhën dhe e arrestuan në shtëpi.

Çifti është me origjinë shqiptare dhe ka dy fëmijë të moshës 13 dhe 9 vjeç, të cilët jetonin në Pove që nga viti 2017. Shtëpia dhe zonat përreth janë mbyllur për njerëzit dhe trafikun.

Kur shkuan në vendin e ngjarjes policia gjeti armën e krimit, ndërsa kanë nisur hetimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes. Dyshohet se motivi i kësaj ngjarje është një debat mes çiftit i cili më pas ka degjeneruar edhe në dhunë ku burri ka marrë çekiçin dhe ka vrarë bashkëshorten.

Por edhe pse i tronditur mbi atë çfarë kishte bërë, shqiptari tregoi para policëve atë që kishte ndodhur. Nga ana tjetër, fëmijët të larguar menjëherë nga shtëpia iu besuan një të afërmi të çiftit që jeton në zonën e Bassano. Sipas disa dëshmive, duke filluar me fqinjët, familja e 51-vjeçarit përcaktohet si e qetë, edhe e ndrojtur, me gruan që shihej duke shoqëruar fëmijët e tyre në shkollë ose duke dalë për të bërë dyqan.

Burimi:ilgazzettino.it, joq

A serious incident occurred yesterday afternoon in Italy where a 51-year-old Albanian, Gezim Alla, killed his 39-year-old wife, Dorina Alla, with a hammer. The event took place in Pove del Grappa (Vicenza) around 5 pm on via Bastianelli. After the crime, the man himself called the police who came and arrested him at home.

The couple is of Albanian origin and has two children aged 13 and 9, who have lived in Pove since 2017. The house and surrounding areas are closed to people and traffic. When they went to the scene, the police found the weapon of the crime, while investigations have begun to fully uncover the event. It is suspected that the motive of this event is a debate between the couple which later degenerated into violence where the husband took the hammer and killed his wife.

But even though he was shocked by what he had done, the Albanian told the police what had happened. On the other hand, the children immediately away from home were entrusted to a relative of the couple living in the Bassano area. According to some testimonies, starting with the neighbors, the 51-year-old’s family is defined as calm, even shy, with the woman who was seen accompanying their children to school or going out to shop.

Source: ilgazzettino.it, joq