Vetëm pak orë më parë një tërmet i fuqishëm me magnitudë 6.2 i shkallës Rihter tronditi zonën e Petrinjas në Kroaci. Konkretisht lëkundjet e tërmetit u ndjenë 46 kilometra larg nga Zagrebi dhe nëntë kilometra në perëndim, në jugperëndim të Sisak. Sipas të dhënave paraprake tërmeti solli dëme të konsiderueshme në materiale, prishje të një kopshti fëmijësh si dhe një viktimë e cila ishte një vajzë 13-vjeçare.

Në një prononcim për mediat Kroate, një dëshmitar i identifikuar si Dinko Radučevi rrëfen momentet prekëse të tragjedisë, Ai shprehet se e njihte dhe viktimën dhe se vajza sapo kishte mbushur 13-vjec, pasi sipas dëshmitarit ajo para 5 ditësh kishte festuar ditëlindjen. Qytetari thotë në ndërtesën ku ndodhej vajza kishte shkuar për të gjetur fëmijën e tij, teksa kishte parë që 13-vjeçarja ndodhej në gjendje të rëndë. Ai shton se pasi kishte parë vajzën ka njoftuar ambulancën dhe kanë pritur 40 minuta për ndihmën e shpejtë. Me dhimbje, ai deklaron se vajza qëndroi për 40 minuta në krahët e tij dhe më pas vajza nuk ka mundur të mbijetojë dhe ka humbur jetën në kraharorin e dëshmitarit.

Dëshmitari Dinko Radučevi:

Unë isha atje për vajzën time dhe pashë 13 vjeçaren nën rrënoja. Unë e njihja atë, kishte 5 ditë që kishte festuar ditëlindjen dhe ishte vetëm 13 vjeçe. Njoftova ambulancën dhe prita 40 minuta, teksa ajo qëndronte në krahët e mi. Pas 40 minutave mbërriti ambulanca por vajza ndërroi jetë në kraharorin tim. Kjo është një ditë e vështirë.
Burimi: 24sata.hr/news

Just a few hours ago a strong earthquake measuring 6.2 on the Richter scale shook the Petrinja area in Croatia. Specifically the tremors were felt 46 kilometers away from Zagreb and nine kilometers west, southwest of Sisak. According to preliminary data, the earthquake caused significant damage to materials, the destruction of a kindergarten and a victim who was a 13-year-old girl.

In a statement to the Croatian media, a witness identified as Dinko Radučevi recounted the touching moments of the tragedy. He said that he knew the victim and that the girl had just turned 13, because according to the witness she had celebrated her birthday 5 days ago. The citizen says that in the building where the girl was, he had gone to find his child, as he had seen that the 13-year-old was in serious condition. He adds that after seeing the girl he called the ambulance and they waited 40 minutes for the ambulance. With pain, he states that the girl stood for 40 minutes in his arms and then the girl could not survive and lost her life in the witness’s chest.

Witness Dinko Radučevi:

I was there for my daughter and saw the 13 year old under the rubble. I knew him, he had 5 days to celebrate his birthday and he was only 13 years old. I called the ambulance and waited 40 minutes as she stood in my arms. After 40 minutes the ambulance arrived but the girl died in my chest. This is a difficult day.
Source: 24sata.hr/news