Një makinë është përplasur te porta e zyrës së kancelares gjermane, Angela Merkel ditën e sotme, ndërsa fatmirësisht nuk ka persona të lënduar.

Ka ende pak detaje të publikuara për ngjarjen, ndërsa “Daily Mail” shkruan se në makinë ishte shkruar mesazhe: “Ju vrasës të mallkuar të fëmijëve dhe të moshuarve”.

Policia e Berlinit shkroi në Twitter se “kolegët tanë janë aktualisht në vendngjarje në zyrën e Kancelarit së bashku me policinë federale. Një makinë është përplasur me portën e ndërtesës- ne jemi në proces të sqarimit. Shoferi është marrë në paraburgim nga policia. Më shumë informacion do të jepet në vijim”.

Ngjarja ndodhi ndërsa Merkel kishte planifikuar të mbante një konferencë me video të kryeministrave të shtetit gjerman mëngjesin e sotëm, ku do të diskutohej nj shtrirje e bllokimit dhe hapat e mëtejshëm për të luftuar pandeminë e koronavirusit.

A car crashed into the door of the office of German Chancellor Angela Merkel today, while fortunately no one was injured.

There are still a few details published about the event, while “Daily Mail” writes that messages were written in the car: “You cursed murderers of children and the elderly”.

Berlin police wrote on Twitter that “our colleagues are currently at the scene in the Chancellor’s office together with the federal police. A car collided with the gate of the building – we are in the process of clarifying. The driver was taken into custody by the police. “More information will be provided below.”

The incident happened as Merkel had planned to hold a video conference of the German state prime ministers this morning, where an extension of the blockade and further steps to fight the coronavirus pandemic would be discussed.