Policia e Tiranës ka arrestuar sanitaren Tirsa Alldervishi, pasi akuzohet se ka mashtruar vajzën e një pacienteje në spitalin Covid-2. Skandali u publikua nga emisioni “Stop”, ku sanitarja hiqej si infermiere dhe i mori një të reje një shumë të madhe parash për t’u kujdesur për të ëmën e shtruar për shkak të koronavirusit. Por kjo e fundit fatkeqësisht ndërroi jetë.

Komunikimet nëpërmjet WhatsApp-it të vajzës dhe nënës së saj 55-vjeçare, e cila ndërroi jetë në spitalin Covid 2, faktuan se edhe shërbimi, edhe përkujdesja ndaj të ndjerës, nuk kanë qenë ato që pretendohen.

Nga mesazhet kuptohet që e ndjera është ankuar se Tirja i ka hequr bukën, ujin dhe nuk e ka ndërruar, për shkak se të gjitha nevojat personale ajo detyrohej t’i kryente në krevat.

Ndërkaq, policia njofton se 58 vjeçarja e ka mashtruar rregullisht vajzën duke i marrë shuma monetare nga 5.000-6.000 lekë. Sipas uniformave blu po vijojnë hetimet për identifikimin e personave të tjerë të implikuar në këtë veprimtari kriminale.

“Specialistët e Seksionit për Hetimin e Korrupsionit bënë ndalimin e shtetases T. A., 58 vjeçe, banuese në Tiranë. Kjo shtetase i është prezantuar si infermiere shtetases E. S., 30 vjeçe, e cila ka kallëzuar se gjatë muajit dhjetor, kur nëna e saj ka qenë e shtruar në spital, shtetasja T. A. e ka mashtruar duke i marrë rregullisht shuma monetare nga 5.000-6.000 lekë. Vijojnë hetimet për identifikimin e personave të tjerë të implikuar në këtë veprimtari kriminale”, njofton policia.

Tirana police have arrested the nurse Tirsa Alldervishi, after she is accused of cheating the daughter of a patient in the Covid-2 hospital. The scandal was published by the show “Stop”, where the nurse was removed as a nurse and took a young woman a large sum of money to take care of her mother who was hospitalized due to the coronavirus. But the latter unfortunately passed away.

The WhatsApp communications of the girl and her 55-year-old mother, who passed away at Covid 2 Hospital, proved that both the service and the care for the deceased were not what they claimed.

It is understood from the messages that the deceased complained that Tirja took away her bread, water and did not change her, because she was forced to perform all her personal needs in bed.

Meanwhile, the police announces that the 58-year-old has regularly cheated on the girl by taking monetary amounts from 5,000-6,000 ALL. According to the blue uniforms, investigations are underway to identify other persons implicated in this criminal activity.

“Specialists of the Corruption Investigation Section detained the citizen T. A., 58 years old, resident in Tirana. This citizen was introduced as a nurse to the citizen E. S., 30 years old, who reported that during the month of December, when her mother was hospitalized, the citizen T. A. deceived her by regularly taking the monetary amount of 5,000-6,000 ALL. “Investigations are underway to identify other persons implicated in this criminal activity,” police said.