Partia Demokratike mban sot zgjedhjet për kreun e ri. Në garë për të drejtuar partinë e dytë më të madhe në vend janë kreu aktual i PD, Lulzim Basha, dhe Fatbardh Kadilli, Edith Harxhi dhe Agron Shehaj.

Anëtarësia e PD në të gjithë vendin do të votojë sot mes tyre për të zgjedhur drejtuesin e ri që do të udhëheqë partinë për katër vitet e ardhshme.

Sa i përket fletës së votimit, i pari në listën e kandidatëve është renditur Fatbardh Kadilli. Pas tij e dyta është Edith Harxhi, ndjekur nga Agron Shehaj dhe në fund kryetari në detyrë Lulzim Basha.

PD prej 8 vitesh drejtohet nga Lulzim Basha që prej largimit të Sali Berishës pas humbjes së vitit 2013 përballë socialistëve. Këtë vit, demokratët shkojnë në zgjedhje për kreun e ri pas humbjes në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

 

The Democratic Party is holding elections for the new leader today. In the race to lead the second largest party in the country are the current leader of the Democratic Party, Lulzim Basha, and Fatbardh Kadilli, Edith Harxhi and Agron Shehaj.

DP membership across the country will vote today among them to elect the new leader who will lead the party for the next four years.

Regarding the ballot, the first in the list of candidates is Fatbardh Kadilli. After him the second is Edith Harxhi, followed by Agron Shehaj and finally the incumbent mayor Lulzim Basha.

The DP has been led by Lulzim Basha for 8 years since the departure of Sali Berisha after the 2013 defeat against the Socialists. This year, Democrats go to the polls for the new leader after losing the April 25 parliamentary election.