Dy orë këmbëngulje në shi. Drejtuesi politik i listës së PD-së në Berat, Tomor Alizoti së bashku me demokratët e tjerë nuk kanë hequr dorë deri në momentin që furgoni me ushqime që bllokuan mbrëmjen e sotme të dërgohej në prokurori së bashku me personat që ishin brenda, mes tyre një zyrtare socialiste e degës lokale të PS-së. Furgoni me pako ushqimore është sekuestruar.

Tomor Alizoti akuzoi se Joana Melëngu që ishte brenda në furgon, është “anëtare e ZAZ-së dhe kryetare e rajonit nr. 2 e PS-së në Berat”.

Joana Melëngu, e cila është edhe punonjëse e bashkisë, bashkë me shoferin e furgonit janë shoqëruar brenda në prokurori për t’u marrë në pyetje në lidhje me ndihmat e rezervave të shtetit që po transportonin gjatë natës, nëse kishin dokumente dhe cila ishte arsyeja e lëvizjes në atë orar.

Tomor Alizoi e cilësoi krim elektoral dhe kërkoi ndëshkimin përpara drejtësisë, por bashkia e Beratit reagoi duke thënë se ndihmat thjesht po transportoheshin nga një ambient i bashkisë në magazinë.

Presidenti Ilir Meta përgëzoi qytetarët e Beratit për rastin e denoncuar dhe i bëri thirrje SPAK-ut që të hetojë. Kandidatët për deputetë të PD-LSI në Berat nesër do të depozitojnë denoncimin në SPAK.

Two hours of perseverance in the rain. The political leader of the PD list in Berat, Tomor Alizoti together with other democrats have not given up until the moment with the food van that blocked tonight to be sent to the prosecutor’s office together with the people who were inside, among them a socialist official of the local branch of the SP. The van with food parcels was seized.

Tomor Alizoti accused that Joana Melengu who was inside the van, is “a member of EAZ and president of region no. 2 of the SP in Berat ”.

Joana Melëngu, who is also a municipal employee, together with the driver of the van were escorted inside the prosecutor’s office to be questioned about the state reserve aid they were transporting at night, if they had documents and what was the reason for movement at that time.

Tomor Alizoi called it an electoral crime and demanded punishment before justice, but the municipality of Berat reacted by saying that the aid was simply being transported from a municipal premises to the warehouse.

President Ilir Meta congratulated the citizens of Berat on the denounced case and called on the SPAK to investigate. Candidates for PD-LSI deputies in Berat tomorrow will file a complaint to SPAK