Mbrëmjen e 3 qershorit ka nisur Festivali Unum, i pari në Evropë pas një viti në pandemi. Festivali i madh mbahet në Ranë të Hedhun në Shëngjin, në qytetin e Lezhës.

Unum do të zgjasë pesë ditë dhe do të jenë të ftuar 75 DJ me famë ndërkombëtare të muzikës elektronike. Nëntë nga DKJ do të performojnë gjatë natës së parë me 2 orë kohë për secilin, pa pushim.

Nga fotografitë e shkrepura nga LSA, shihet se si të rinjtë në Unum kanë harruar se jemi ende në kohë pandemie dhe se Covid-19 ende nuk është larguar plotësisht. Ata shfaqen pa maska, të grumbulluar të gjithë së bashku, ku kërcejnë e këndojnë.

On the evening of June 3, the Unum Festival kicked off, the first in Europe after a year in a pandemic. The big festival is held in Rana i Hedhun in Shengjin, in the city of Lezha.

Unum will last five days and 75 internationally renowned electronic music DJs will be invited. Nine from DKJ will perform during the first night with 2 hours time for each, non-stop.

From the photos shot by the LSA, it can be seen how the young people at Unum have forgotten that we are still in a pandemic time and that Covid-19 has not yet completely left. They appear without masks, gathered all together, where they dance and sing.