Klodiana Lala
Ora shënonte 22:30 e mbrëmjes të së shtunës kur 4 persona të veshur me uniformë policie, të maskuar dhe të armatosur rëndë zbarkuan përpara hotel A&A në Laç, ku në pak sekonda ekzekutuan biznesmenin e njohur Paulin Gjergji Marku dhe Bujar Hasani Lika.

Pjesëtarë të grupit të hetimit, thanë se fillimisht ata u vunë armët në kokë dy fëmijëve të biznesmenit të njohur, të cilët ndodheshin pranë makinës së tyre, në parkingun e hotelit. Teksa njëri prej tyre, ruante djemtë e Paulin Markut, të cilëve u kishin marrë edhe celularët, të tjerët, u nisën drejt hyrjes kryesore të hotelit.

Në hollin e tij ndodhej, Marku dhe Lika. Ky i fundit, i pa atentatorët dhe qëlloi në drejtim të tyre. Në këtë moment, ekzekutorët, që nga jashtë hotelit derdhën dhjetëra plumba blindshpuese mbi 2 biznesmenët. Në vend, mbeti i vrarë, Lika, një prej njerëzve më të afërt të Ervis Martinajt, ndërsa Gjergji u plagos rëndë. Ai humbi jetën, më vonë në spitalin e Traumës, pasi nuk mundi t’u mbijetojë plagëve.

E gjithë skena e krimit është filmuar nga kamerat e hotelit në pronësi të Ari Allamanit, i cili mbahet në burg për llogari të Italisë. Ndërsa, policia rrethoi zonën dhe nisi hetimet për atentatin që tronditi Laçin, në spitalin rajonal, mbërrin Kreshnik Tusha, për të cilin hetuesit dyshojnë se është një nga katër ekzekutorët.

I sapoliruar nga burgu, Tusha ka mohuar të ketë lidhje me krimin, porse është plagosur në shtëpi. Alibia e tij është duke u verifikuar nga grupi i hetimit, i cili ende nuk ka përcaktuar se kush ishte shënjestra e atentatit. Burimet thanë se janë duke hetuar rreth aktivitetit të biznesmenit Paulin Gjergji Marku, i cili njihej më së shumti si pronari i ish-bar Nikolinos në Tiranë, që u shkatërrua vite më parë.

Ai zotëron disa kompania si “Antoni New-York”, “Intertronic” apo “Petro Gaz Albania-n”. Hetuesit konfirmuan faktin se janë duke hetuar edhe lidhjet e tij të biznesit me Maltën, si dhe disa konflikte për një pronë në një nga zonat e njohura në Tiranë. Viktima tjetër, Bujar Hasani (Lika), është mik i biznesmenit Ervis Martinaj dhe është një kontingjent i njohur për policinë, pasi më herët ka qenë i përfshirë në ngjarjen ne Linzë, ku mbeti i vrarë Enton Nikaj. Ai kishte në pronësi lokalin “Dea Cafe” në ish-Bllok. E kaluara e tij dhe përplasjet me grupet kriminale, janë gjithashtu një pistë që po hetohen me qëllim zbardhjen e atentatit të mirë organizuar.

By Klodiana Lala
The time was 22:30 on Saturday evening when 4 people wearing police uniforms, disguised and heavily armed, landed in front of the A&A hotel in Laç, where in a few seconds they executed the well-known businessman Paulin Gjergji Marku and Bujar Hasani Lika.

Members of the investigation team said they initially put the guns on the heads of two children of the well-known businessman, who were near their car, in the hotel parking lot. While one of them was guarding Paulin Mark’s sons, who had also had their cell phones confiscated, the others headed for the main entrance of the hotel.

Mark and Lika were in his lobby. The latter saw the assassins and fired at them. At this point, the executors, from outside the hotel, fired dozens of blinding bullets at the two businessmen. Lika, one of Ervis Martinaj’s closest people, was killed on the spot, while Gjergji was seriously injured. He died later at the Trauma Hospital after failing to survive the injuries.

The whole crime scene was filmed by the cameras of the hotel owned by Ari Allamani, who is being held in prison on behalf of Italy. Meanwhile, the police cordoned off the area and launched an investigation into the assassination attempt that shook Laç, in the regional hospital, Kreshnik Tusha arrives, which investigators suspect is one of the four executors.

Upon his release from prison, Tusha denied any involvement in the crime, but was injured at home. His alibi is being verified by the investigation team, which has not yet determined who was the target of the assassination. Sources said they were investigating the activity of businessman Paulin Gjergji Marku, who was best known as the owner of the former bar Nikolino in Tirana, which was destroyed years ago.

He owns several companies such as Antoni New York, Intertronic or Petro Gaz Albania. Investigators confirmed the fact that his business connections with Malta are being investigated, as well as some conflicts over a property in one of the popular areas in Tirana. The other victim, Bujar Hasani (Lika), is a friend of businessman Ervis Martinaj and is a well-known contingent for the police, as he was previously involved in the event in Linza, where Enton Nikaj was killed. He owned the Dea Cafe in the former Bloc. His past and clashes with criminal groups are also a track to be investigated in order to uncover the well-organized assassination.