Egzona Ferati, 26-vjeçarja nga Skënderaj në Kosovë, e cila ishte raportuar e zhdukur që nga 19 tetori dyshohet se është dhunuar. Policia e ka cilësuar rastin si “dhunim”, por nuk raportohet për persona të dyshuar apo të arrestuar.

“DHUNIM /Gllogoc Me datën 25.10.2020 rreth orës 10:40 është gjetur viktima femër kosovare e cila ishte raportuar si e zhdukur. Lidhur me rastin është njoftuar prokurori, nuk raportohet për të arrestuar”, thuhet në raportin 24-orësh të PK-së.

Egzona Ferati është gjetur dje në gjendje jo edhe të mirë shëndetësore në fshatin Çikatovë e Vjetër të Drenasit.

Mjekja kujdestare në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, Dafina Basholli, ka treguar për Gazetën Express se në fillim, 26 vjeçarja ka qenë më konfuze, ndërsa më pas ka filluar komunikimin me personelin shëndetësor.

“Ka ardhur me vetëdije, konfuze dhe nuk komunikonte. Ishte me hipotermi, pas marrjes së terapisë dhe ngrohjes së pacientes, temperatura trupore filloi ti rritej dhe pulsi është rritur dhe përmirësuar… Tani ka filluar pak nga pak të komunikojë me personelin… Sipas informacioneve, ka qëndruar në fushë me ditë të tëra në ambient të hapur. Për fat të mirë s’ka marrë të ftohur”, tha Basholli.

Egzona Ferati, a 26-year-old from Skënderaj in Kosovo, who had been reported missing since October 19, is suspected of being raped. Police have described the case as “rape”, but no suspects or arrests have been reported.

“VIOLENCE / Gllogoc On 25.10.2020 around 10:40 a Kosovar female victim was found who was reported missing. The prosecutor has been notified about the case, he is not reported to be arrested “, it is said in the 24-hour report of the KP.

Egzona Ferati was found yesterday in poor health in the village of Çikatovë e Vjetër in Drenas.

The doctor on duty at the University Clinical Center of Kosovo, Dafina Basholli, told the Express newspaper that at first, the 26-year-old was more confused, and then began to communicate with health staff.

“He came consciously, confused and did not communicate. He was hypothermic, after receiving therapy and warming the patient, his body temperature began to rise and his pulse increased and improved… Now he has started to communicate little by little with the staff… According to the information, he has been in the field for days in the environment of open. “Fortunately, he did not catch a cold”, said Basholli.