Një lajm i trishtë vjen nga Greqia ku një 15-vjeçare ka ndërruar jetë ditën e sotme si pasojë e infektimit me Covid-19.

Vajza në fjalë u shtrua në spitalin e ‘Thebes’ këtë mëngjes, ndërkohë që ndërroi jetë disa orë më pas. 15-vjeçarja mësohet të ketë dhe të ëmën të intubuar në spitalin ‘Evangelismos’, në gjendje të rëndë.

Sipas informacioneve paraprake 15-vjeçarja kishte nivele të larta të sheqerit në gjak, çka bëri që mjekët më vonë të zbulonin se ajo vuante nga sëmundja e padiagnostikuar, diabet mellitus.

Lajmin e ka konfirmuar dhe vetë kryetari i bashkisë së Thebes Anastasiou.

“15-vjeçarja u shtrua këtë mëngjes në spitalin e Thebes me simptoma të virusit. Fatkeqësisht, ne u informuam për ngjarjen e pakëndshme dhe u bëj thirrje qytetarëve për kujdes të madh dhe respektim të rreptë të masave”, tha kryebashkiaku.

Sad news comes from Greece where a 15-year-old died today as a result of infection with Covid-19.

The girl in question was hospitalized in ‘Thebes’ this morning, while she died a few hours later. The 15-year-old is said to have her mother intubated in the ‘Evangelismos’ hospital, in serious condition.

According to preliminary information, the 15-year-old had high blood sugar levels, which led doctors to later discover that she was suffering from an undiagnosed disease, diabetes mellitus.

The news was confirmed by the mayor of Thebes, Anastasiou.

“The 15-year-old was hospitalized this morning in Thebes hospital with symptoms of the virus. “Unfortunately, we were informed about the unpleasant event and I call on the citizens for great care and strict observance of the measures”, said the mayor.