Gazetarja Klodiana Lala tha se burime nga grupi hetimor i policisë së Elbasanit i kanë thënë se nuk kanë arritur që të sekuestrojnë pamje nga kamerat e sigurisë që mund të kishte filmuar momentin e vrasjes së Pjerin Xhuvanit pasi kur kanë shkuar kanë konstatuar se nuk kishin server, ndërsa dëshmia e vetme duket se mund të jenë vetëm xhirimet e bëra nga celularët personal.

Pra grupi hetimor nuk ka në dorë pamjet e momentit të shkëmbimit të zjarrit në lagjen “5 Maji” pranë zyrës elektorale të PD-së për të kuptuar kush e nisi i pari.

“Nuk ka kamera sigurie që e kanë filmuar momentin, sepse policia thotë se janë pa server” deklaroi Lala sonte në Opinion.

Por gazetari Artan Hoxha, referuar kamerave të bizneseve përballë vendit të ngjarjes në Elbasan tha se “Nuk janë fshirë por nuk kanë kapur gjë sepse me ligj kamerat nuk lejohet të drejtohen nga rruga”.

Ndërkohë që ngjarja kriminale që tronditi sot Elbasanin nuk ka katër të plagosur, por pesë. Gazetari Spartak Koka deklaroi se një person tjetër është plagosur dhe po mjekohet në shtëpi.

“Janë 5 persona deri më tani të shpallur në kërkim, njëri prej tyre dyshohet të ketë mbetur i plagosur në vendngjarje dhe po merr mjekim, sipas informacionit operativ, po merr mjekim fshehurazi. Po punohet nga strukturat e policisë për ta kapur, por dyshohet se po mjekohet në mënyrë të fshehtë” tha Koka.

Por si ndodhi ekzekutimi në Elbasan?

Mesditën e sotme rreth orës 14:00 në lagjen “5 Maji” përpara zyrës elektorale të PD-së në Elbasan ndodhi përplasja me armë me prapavijë politike. Të përfshirë ishin dy grupe, PS dhe PD. Nga grupi i PS-së, si pasojë e shkëmbimit të zjarrit humbi jetën Pjerin Xhuvani dhe u plagos dhëndri i tij Eltjon Bodinaku.

Nga grupi i PD-së u plagosën Emiljan Prenga 39 vjeç dhe Pavlo Vuksani 50 vjeç. Ndërkohë që një tjetër person është plagosur dhe po mjekohet fshehurazi në shtëpi, sipas gazetarit Spartak Koka.

Autori i vrasjes së Xhuvanit sipas policisë është Arbër Papleka, pjesë e strukturës së PD-së në Elbasan për të mbrojtur votën. Konflikti mes palëve nisi pas denoncimit të grupit të PD-së se në zonën e “5 Majit” po lëvizte një makinë ku socialistët po shpërndanin lekë për zgjedhjet.

Në kërkim për ngjarjen është shpallur Kelmend Xhaferri i njohur edhe si Kel Çami.

 

Journalist Klodiana Lala said that sources from the investigative group of the Elbasan police told her that they failed to seize security camera footage that could have filmed the moment of Pjerin Xhuvani’s murder because when they went they found that they did not have a server, while the only evidence seems to be just footage taken from personal cell phones.

So the investigative group does not have in hand the images of the moment of the exchange of fire in the neighborhood “5 Maji” near the electoral office of the DP to find out who started it first.

“There are no security cameras that filmed the moment, because the police say they are without a server,” Lala declared tonight in Opinion.

But the journalist Artan Hoxha, referring to the business cameras in front of the scene in Elbasan, said that “they were not deleted but they did not catch anything because by law the cameras are not allowed to be directed from the street”.

While the criminal event that shook Elbasan today does not have four injured, but five. Journalist Spartak Koka stated that another person was injured and was being treated at home.

“There are 5 people declared wanted so far, one of them is suspected to have been injured at the scene and is receiving treatment, according to operative information, is receiving treatment secretly. “Police structures are working to catch him, but it is suspected that he is being treated in secret,” said Koka.

But how did the execution take place in Elbasan?

Today at around 14:00 in the neighborhood “5 Maji” in front of the electoral office of the Democratic Party in Elbasan, there was a clash with weapons with a political background. Two groups were involved, PS and PD. From the SP group, as a result of the exchange of fire, Pjerin Xhuvani lost his life and his son-in-law Eltjon Bodinaku was injured.

Emiljan Prenga, 39, and Pavlo Vuksani, 50, were injured by the PD group. While another person was injured and is being secretly treated at home, according to journalist Spartak Koka.

According to the police, the perpetrator of Xhuvani’s murder is Arbër Papleka, part of the DP structure in Elbasan to protect the vote. The conflict between the parties started after the denunciation of the PD group that in the area of ​​”5 May” a car was moving where the socialists were distributing money for the elections.

Kelmend Xhaferri, also known as Kel Çami, has been declared wanted for the event.