Pak ditë më parë, i vetmi epidemiolog kryeministër në botë, Edi Rama deklaroi se duke nisur nga dita e enjte, maskat do të jenë të detyrueshme për çdo person, edhe në ambiente publike. Nëse ky urdhër i liderit suprem nuk do të zbatohet atëherë do të gjobitesh me 30 mijë lekë të vjetra. Gjoba do të bashkangjitet me faturën e dritave.

Së fundmi BW ka siguruar edhe fletën e gjobës që efektivët e policisë do e kenë me vete për këdo që kapin pa maskë. Siç shihet në foto, fleta e gjobës do të plotësohet me të gjitha të dhënat e qytetarit, që do të kapet jashtë shtëpisë pa maskë, ose e ka vendosur atë gabim, dhe jo sipas protokollit.

Ndërkohë qytetarët kanë paralajmëruar protestë ditën e nesërme, në orën 18:00 përballë kryeministrisë.

A few days ago, the only prime epidemiologist in the world, Edi Rama stated that starting from Thursday, masks will be mandatory for every person, even in public places. If this order of the supreme leader is not implemented then you will be fined with 30 thousand old lek. The fine will be attached to the lights bill.

Recently BW has also provided the fine sheet that police officers will have with them for anyone caught without a mask. As seen in the photo, the fine sheet will be completed with all the data of the citizen, who will be caught outside the house without a mask, or has placed it incorrectly, and not according to protocol.

Meanwhile, the citizens have announced a protest the next day, at 18:00 in front of the Prime Minister’s Office.