Gjykata ka dhënë masën e sigurisë ‘arrest me burg’ për mjekun Edvin Prifti, ndërsa ky i fundit nuk ka mundur të dalë nga sallat e GJKKO pasi i janë vënë prangat dhe është dërguar për në ambientet e burgut 313 në Tiranë.

Mjeku e paralajmëroi arrestimin e tij para se të priste vendimin e gjykatës duke hedhur dyshime se kjo masë do të jepej pas një ‘urdhri’ të dhënë dhe nga vetë kryeministri Rama vetëm pak orë më p[arë në një taklim live me qytetarë të Tiranës (lexo).

Gjithashtu ai aludoi se kjo ishte pjesë e sulmeve ndaj zërave opozitarë në prag të fushatës zgjedhore (lexo).

Procedimi i mjekut Prifti nisi 2 ditë më parë kur pas një urdhri të SPAK u kontrollua banesa e tij dhe ku u gjetën 250 mijë euro dhe 16 milionë lekë.

The court has given the security measure ‘prison arrest’ for the doctor Edvin Prifti, while the latter could not leave the halls of the GJKKO after he was handcuffed and sent to the premises of prison 313 in Tirana.

The doctor announced his arrest before awaiting the court decision, casting doubt that this measure would be given after an ‘order’ given by Prime Minister Rama himself just a few hours ago in a live meeting with citizens of Tirana ( lexo).

He also alluded to the fact that this was part of the attacks on opposition voices on the eve of the election campaign (read).

The proceedings of the doctor Prifti started 2 days ago when after an order of SPAK his apartment was searched and where 250 thousand euros and 16 million ALL were found