Asnjë kryeministër i përgjegjshëm nuk do të injoronte shifrat që paralajmërojnë se vdekjet mund të shkojnë edhe në mijëra në ditë, deklaroi kryeministri britanik Boris Johnson teksa lajmëronte karantinën e re.

Spitalet sipas tij, shumë shpejt mund të përballen me një mbingarkesë që do t’i bëjnë të tejkalojnë kapacitetet e tyre. “Doktorët dhe infermierët do të detyrohen të zgjedhin mes pacientëve që duhen trajtuar e që do të marrin oksigjen, dhe atyre që nuk do ta marrin dot, do të vendosin praktikisht kush do të jetojë e kush do të vdesë”, tha Johnson.

Në Lodi të Italisë në muajin prill, punonjësit e shëndetësisë u përballën me një situatë të ngjashme, kur gjendeshin përballë vendimit të tmerrshëm se kush kush duhet të kishte prioritetin për kujdes shëndetësor. Marsin e këtij viti, një grup mjekësh dhe akademikësh nga e gjithë bota publikuan një përmbledhje udhëzimesh etike në New England Journal of Medicine (NEJM), ku nënvizohej mënyra sesi të përdoreshin me kujdes burimet gjatë pandemisë.

No responsible prime minister would ignore figures that warn that deaths could run into the thousands a day, British Prime Minister Boris Johnson said as he announced the new quarantine.

Hospitals, according to him, may soon face an overload that will make them exceed their capacity. “Doctors and nurses will be forced to choose between patients who need to be treated and who will receive oxygen, and those who will not, who will practically decide who will live and who will die,” Johnson said.

In Lodi, Italy in April, health workers faced a similar situation when faced with the horrific decision of who should prioritize health care. In March of this year, a group of doctors and academics from around the world published a collection of ethical guidelines in the New England Journal of Medicine (NEJM) outlining how to use resources wisely during a pandemic.

One of the recommendations given by the authors at the time was that the usual approach to treatment: who comes first, is served first, should not be applied, but should be given priority to the most seriously ill who are young and have fewer other health problems. accompanying.