Qindra qytetarë gjenden të bllokuar për orë të tëra në Qafë-Thanë, duke qenë se rruga është e pakalueshme, pas përkeqësimit të kushteve të motit në orët e fundit.

Mësohet se aksi rrugor Pogradec-Qafë Thanë është i kalueshëm vetëm me zinxhirë, ndërkohë rruga raportohet të jetë e bllokuar për shkak se një kamion kishte rrëshqitur nga akulli. Më pas rruga është liruar.

Për sa i përket doganës së Qafë-Thanës, bëhet me dije se rruga vazhdon të jetë e bllokuar pavarësisht se punohet prej orësh për hapjen e saj. Puna për hapjen vështirësohet dhe nga stuhia e madhe.

Pritet ndërhyrja me mjete të vogla për të hequr mjetet që kanë bllokuar rrugën, të cilat janë braktisur nga qytetarët.

Hundreds of citizens are stranded for hours in Qafë-Thanë, as the road is impassable, after deteriorating weather conditions in recent hours.

It is learned that the road axis Pogradec-Qafë Thanë is passable only with chains, while the road is reported to be blocked because a truck had slipped from the ice. The road was then cleared.

Regarding the customs of Qafë-Thana, it is reported that the road continues to be blocked despite working for hours to open it. Work on the opening is hampered by the great storm.

Intervention is expected with small vehicles to remove vehicles that have blocked the road, which have been abandoned by citizens.