Një tjetër mjek është larguar nga puna pas bërjes publike të qëndrimeve kundër qeverisë dhe kritikave të politikave shëndetësore.

Mjeku i pushuar nga puna është Sinan Manjani, i cili shërben si mjek në qendrën shëndetësore nr.10 në Tiranë.

Përmes një postimi në facebook Manjani shprehet se pas 27-vitesh punë në sistemin shëndetësor është pushuar nga puna për bindje politike.

“Te dashur miq dhe të afërm kolegë dhe të nderuar pacientë, pas 27-vitesh punë më pushojnë nga puna për bindje politike”, shkruan Manjani në facebook.

Rasti i mjekut Manjani duket se është i ngjashëm me atë të mjekut Ilir Allkja, i cili u pushua disa muaj më parë nga puna si mjek në QSUT, për shkak të qëndrimeve të tij në kundërshtim me politikat shëndetësore të qeverisë.

Another doctor has resigned after publicizing anti-government stances and criticizing health policies.

The dismissed doctor is Sinan Manjani, who serves as a doctor in the health center no. 10 in Tirana.

Through a Facebook post, Manjani states that after 27 years of work in the health system, he has been fired for political persuasion.

“Dear friends and relatives, colleagues and honorable patients, after 27 years of work, I am fired for political persuasion”, writes Manjani on Facebook.

The case of Dr. Manjani seems to be similar to that of Dr. Ilir Allkja, who was fired a few months ago as a doctor at QSUT, due to his attitudes contrary to government health policies.