Dy trafikantë shqiptarë të cilët prezantoheshin si policë, u arrestuan të enjten nga autoritetet greke. Aksioni për arrestimin e tyre nisi rreth orës 20:50 të së enjtes. Fillimisht në pranga u vu një 30-vjeçar ndërsa shoku i tij tentoi të shtypte me makinë policinë.

Dy shqiptarët ishin vendosur nën vëzhgim prej të paktën tre muajsh pas informacioneve se do të trafikonin sasi kokaine. Sipas shkresës së publikuar në mediat greke, policia ndërhyri në zonën Megalou Vassiliou, ku 39-vjeçari shqiptar po afrohej me një Volkswagen Passat. Ai u takua me 30-vjeçarin dhe i dha një çantë. Ky i fundit pasi mori porosinë u largua drejt një makine tip BMW.

Një prej oficerëve të policisë i tha mediave se kur ata thirrën “Ndalo”, 30-vjeçari u bind dhe dorëzoi çantën me 50 gram kokainë. Ndërsa 39-vjeçari ktheu timonin dhe tentoi të përplasje një oficer policie.

“Kur zbuloi se nuk mund të largohej sepse kishim bllokuar rrugën, ai u nis përsëri dhe duke e kthyer automjetin drejt kolegëve të mi dhe veçanërisht drejt meje që i isha afruar në këmbë, duke kërcënuar.

Ekzistonte një rrezik i menjëhershëm për të na goditur rëndë. Me ndihmën e kolegëve nga ekipi i DIAS dhe veprimi i menjëhershëm, ne arritëm ta mobilizonim atë në Rrugën Kombëtare Athinë-Lamia”, ka deklaruar ai.

Oficeri i policisë që vuri në pranga bashkëpunëtorin e tij 30-vjeçar me BMW tregon se çfarë i tha ai në momentin e arrestimit. “Ai na tha se ishte një oficer i policisë sekrete shqiptare dhe se po vepronte në Greqi me qëllim që të mblidhte informacion dhe të informonte autoritetet shqiptare dhe na tregoi një dokument përkatës”.

Në pranga bashkë me dy shqiptarët u vu edhe gruaja e 39-vjeçarit pasi akuzohet se ishte pjesë e të njëjtit rrjet ndërkohë që vijojnë hetimet për zbuluar anëtarët e tjerë të tij.

Two Albanian traffickers posing as police were arrested by Greek authorities on Thursday. The action for their arrest started around 20:50 on Thursday. A 30-year-old man was initially handcuffed as his friend tried to crush police.

The two Albanians had been under surveillance for at least three months after reports that they would be trafficking cocaine. According to the letter published in the Greek media, the police intervened in the area of ​​Megalou Vassiliou, where the 39-year-old Albanian was approaching with a Volkswagen Passat. He met the 30-year-old and handed him a bag. The latter, after receiving the order, left for a BMW car.

One of the police officers told the media that when they called “Stop”, the 30-year-old obeyed and handed over the bag with 50 grams of cocaine. The 39-year-old turned the wheel and tried to hit a police officer.

“When he found out that he could not leave because we had blocked the road, he started again and turning the vehicle towards my colleagues and especially towards me who had approached him on foot, threatening him.

There was an immediate danger of hitting us hard. “With the help of colleagues from the DIAS team and immediate action, we managed to mobilize him on the Athens-Lamia National Road,” he said.

The police officer who handcuffed his 30-year-old BMW associate tells what he said at the time of his arrest. “He told us that he was an Albanian secret police officer and that he was operating in Greece in order to gather information and inform the Albanian authorities and showed us a relevant document.”

The 39-year-old’s wife was also handcuffed along with the two Albanians after being accused of being part of the same network while investigations continue to reveal his other members