SHBA u përfshi nga një protestë e fuqishme për shkak se ata që mbështesin Donald Trump nuk ishin dakord me certifikimin e Joe Biden si president i ri. Pretendimi kryesor nga Administrata Trump ka patur të bëjë pikërisht me manipulimin e zgjedhjeve nga ana e demokratëve.

Qindra protestues mësynë ambientet e brendshme të Kongresit Amerikan dhe përplasjet me policinë dhe forcat e sigurisë nuk munguan. Derimë tani si pasojë e përplasjeve 4 persona raportohet të kenë humbur jetën dhe shumë të tjerë janë lënduar. Një nga oraganizatorët e protestës ishte dhe John Alite, me origjinë shqiptare dhe një nga mbështetësit më të zjarrtë të Trump.

Ai është parë në krye të protestës, ndërsa nuk kanë munguar edhe simbolet identifikuese shqiptare. Ai kishte të veshur një triko të kuqe dhe me shqiponjën dykrenare të stampuar në të.

The US was embroiled in a powerful protest because those who support Donald Trump did not agree with the certification of Joe Biden as the new president. The main claim by the Trump Administration has had to do precisely with the manipulation of elections by Democrats.

Hundreds of protesters stormed the premises of the US Congress and clashes with police and security forces were not absent. So far as a result of the clashes 4 people are reported to have lost their lives and many others injured. One of the organizers of the protest was John Alite, of Albanian origin and one of the most ardent supporters of Trump.

He was seen at the head of the protest, while the Albanian identification symbols were also present. He was wearing a red sweater and with the double-headed eagle stamped on it.