Tre persona në New Mexico vdiqën dhe një është verbuar përgjithmonë nga helmimi i metanolit, pasi pinë dezinfektuesin e duarve, thanë zyrtarët shëndetësorë.

Gjithashtu tre të tjerë janë në gjendje kritike, tha Departamenti i Shëndetit të New Mexico në një deklaratë.

Rastet u raportuan në New Mexico Poison Control muajin e kaluar, dhe kanë të bëjnë me alkoolizmin, thanë zyrtarët shëndetësorë.

Ata nuk dhanë detaje shtesë mbi viktimat ose ku ndodhën incidentet.

Nëse mendoni se mund të keni përdorur ose konsumuar dezinfektues duarsh që përmban metanol, ju lutemi kërkoni kujdes mjekësor, tha sekretari shtetëror i shëndetësisë Kathy Kunkel në një deklaratë.

Disa njerëz janë njohur që përdorin dezinfektuesin e duarve për t’u intoksikuar për shkak të përmbajtjes së tij të alkoolit.

Burimi:CNN|joq

Three people in New Mexico have died and one has been permanently blinded by methanol poisoning after drinking a hand sanitizer, health officials said.

Also three others are in critical condition, the New Mexico Department of Health said in a statement.

The cases were reported to New Mexico Poison Control last month, and are related to alcoholism, health officials said.

They did not provide further details on the victims or where the incidents took place.

If you think you may have used or consumed a hand sanitizer containing methanol, please seek medical attention, State Health Secretary Kathy Kunkel said in a statement.

Some people are known to use hand disinfectant to be intoxicated due to its alcohol content.